Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У навчальних закладах міста тривають ремонтні роботи (видео)



У 22 навчальних закладах Черкас улітку відремонтують покрівлі, а чотири школи й один садочок отримають нові вікна. У закладах освіти тривають ремонтні роботи. Мерія вже витратила понад 200 тисяч гривень із міського бюджету на проведення капремонтів у школах і садках міста. А вже найближчим часом почнуться роботи із заміни вікон, встановлення ІТП, лічильників, регуляторів тепла тощо. Ремонти цього року як за рахунок державних коштів, так і за спонсорських і батьківських. Останні допомагають, але визнають – ремонти з кожним роком усе дорожчають.

На голові хусточки, в руках шпателі. Малярки з досвідом Віра та Людмила «чаклують» над перетворенням старого кабінету на єврозалу. Жінки зізнаються: із появою сучасних технологій робити ремонт легше, ніж у радянські часи. Особливо, коли працюєш із любов’ю.
Віра Тарасова, маляр: «Матеріали зараз кращі. Раніше треба багато чого з'єднувати, варити, а зараз головне, щоб руки не боліли. Можна працювати та працювати».
Людмила Носенко, маляр: «Намагаєшся зробити, щоб було добре. Це ж школа, це ж для себе робиш».
Комфортним навчанням доньки Катерини переймається і колишня випускниця цієї ж школи – Анна. Жінка зізнається: на ремонт цього кабінету вона та ще 20 батьків витратили близько 20 тисяч гривень. Утім розуміє: без батьківських і спонсорських коштів у цій справі не обійтися.

Анна Василенко, мама семикласниці: «Державної підтримки недостатньо, тому ми намагаємося силами батьків зробити все, що можемо».
Олександр Коваль, батько семикласника: «Для мене, як і для інших батьків, це питання не просте. Школа те, що може, робить, але ми вирішили для нашого класу зробити більше».
Так у класі англійської з’явилися ще й нові двері та вікна. На таких дороговартісних ремонтах адміністрація школи не наполягала, запевняє директор. Це ініціатива батьків.
Дмитро Бунякін, директор спеціалізованої ЗОШ № 17: «Ремонти – це прерогатива батьківських комітетів. Ми не впливаємо й не тиснемо на них, не кажемо, що треба робити, іноді навіть відмовляємо, що не треба робити».
Загалом, радіє керівник закладу, цьогоріч кошти для оновлення закладу є. Так, на ремонт покрівлі школи з міського бюджету виділили 60 тисяч гривень, минулого року – 30.
Дмитро Бунякін, директор спеціалізованої ЗОШ № 17: «Підхід фінансування змінив міський голова, виділивши кошти на кожного учня, тому великі школи й отримали відповідне фінансування».
Заклад, де буде навчатися 1750 учнів, до нового навчального року підготується добре. Інші школи продемонструють свій рівень бойової готовності вже 16 серпня, коли до них завітають із перевірками.


Свої теми для сюжетів у «ВІККА-НОВИНИ» ви можете запропонувати
шеф-редактору Світлані Пічугіній або зателефонувати: 0(472) 35-31-64


http://vikka.ck.ua/


 











ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...