Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

«Музика неба» щосуботи у сквері за облрадою дарує черкасцям свято



«Музика неба» щосуботи у сквері за облрадою дарує черкасцям святоКонцерти інструментальної музики щосуботи протягом липня відбуваються для черкасців у сквері за облрадою. Хороший настрій за ініціативи міського голови Сергія Одарича «наживо» дарує колектив «Музика неба».

Ансамбль ударних інструментів почав своє існування в 2000 році в російському Ростові-на-Дону. У той час учасники ансамблю навчалися в Ростовській державній консерваторії ім. С. В. Рахманінова і в аспірантурі. 2004 року ансамбль став сімейним: його учасники – Максим Савченко та Олена Грінцова – одружилися. Відтак нині ансамбль складається з сімейної пари – Максим (барабани) та Олена (вібрафон).
Максим родом з Черкас. Закінчив Черкаське музичне училище ім. Гулака-Артемівського, Ростовську державну консерваторію ім. С.В. Рахманінова і Ростовську аспірантуру, має кваліфікацію концертного виконавця. Працював концертмейстером групи ударних інструментів в Ростовському театрі і солістом у муніципальному камерному ансамблі «Каприччіо» під керівництвом професора М.П. Чорних. Неодноразово грав соло з оркестром. Болеро Равеля у виконанні Максима завжди викликало захоплення в глядачів. Максим – лауреат І премії міжнародного конкурсу камерних ансамблів (м. Волгоград). Нині музикант викладає в Черкаському музичному училищі на естрадному і академічному відділеннях по класу ударних інструментів. Його учні є неодноразовими переможцями Всеукраїнського конкурсу «Дніпровські сурми».
Олена родом з Донецької області. Закінчила Дзержинське музичне училище, Ростовську державну консерваторію ім. С.В. Рахманінова і також навчалася в Ростовській аспірантурі, має кваліфікацію концертного виконавця. Працювала артисткою Ростовського академічного симфонічного оркестру і солісткою Ростовського театру і викладала в Ростовському училищі мистецтв. Улюблений інструмент – вібрафон. У 2005 році Олена записувалася на першому російському радіо м. Лондона. Музикант працювала в Лондонському північно-західному симфонічному оркестрі і викладала у музичній школі «Musik–Nova». Олена – лауреат міжнародних фестивалів. Нині працює старшим викладачем у Черкаській дитячо-музичній школі №3, є солісткою камерного оркестру. Її учні – постійні переможці обласних конкурсів і призери всеукраїнських творчих колективів.
Після численних гастрольних поїздок Європою 2006 року музиканти переїхали в Черкаси.
– Назва ансамблю виникла нещодавно. Після чергового концерту було проведено опитування слухачів. Більшість глядачів порівнювали звук вібрафона з небом, з чимось неземним. Деякі говорили, що під час прослуховування гри на вібрафоні, забули про усі свої земні справи і як би піднялися в небо. Інші говорили, що під час гри ансамблю, небо опустилося на землю. Таким чином, з’явилася назва ансамблю – «Музика неба», – розповідає Олена Грінцова.
14 травня цього року ансамбль став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Полтавська битва 2011».

Довідка:
Вібрафон – рідкісний інструмент, таких лише декілька в Україні. Інструмент був винайдений на початку ХХ ст. у США. Вібрафон можна порівняти з органом, оскільки є схожість в пристрої (обидва інструменти мають резонатори) і трохи схожості в звучанні.


http://www.rada.cherkassy.ua/



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...