Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Підприємці готуються страйкувати



Черкаські підприємці готуються страйкувати. І знову через Податковий кодекс. Остаточні поправки до нього після канікул мають внести народні обранці. Та поки депутати відпочивають, підприємці не гають ні хвилини. Готують тил – об’єднуються та обмінюються інформацією. Аби в усеозброєнні зустріти новий Податковий кодекс. Чи збереться податковий майдан восени, про це Ольга Скорик.

Поки депутати на курортах, до Черкас з’їхалися підприємці-активісти з усієї України. Діють на випередження – готуються до ухвали остаточних поправок до Податкового кодексу. За це Верховна Рада візьметься відразу після канікул.
Римма Білоцерківська, голова ГО підприємців «Правовий простір»: «Ми пропонуємо підприємцям ухвалити рішення працювати за тими трьома нормами, які говорять, що Податковий кодекс діє з 2012 року. Це дає нам певний період (5 місяців до нового року), коли ми можемо підготуватися до такого шквального «беспрєдєла», який ми очікуємо з нового року від Податкового кодексу».
Відведений час підприємці радять використати по-максимуму – згуртувати зусилля, набратися знань і зустріти новий Податковий кодекс у всеозброєнні. Адже через відсутність інформації малі та середні бізнесмени пускають перевіряльників навіть тоді, коли не повинні цього робити.
Римма Білоцерківська, голова ГО підприємців «Правовий простір»: «Держава, відповідно до законодавства, перевіряє олігархів, щоб офшори не вивозили, щоб не відмивали кошти. І тим, що підприємці не знають, що їх не перевіряють, ми допускаємо наші перевірки. У них відбувається маніпуляція, а великим вони дають простір. Ми призиваємо розібратися, що ми в ті 98% не входимо».

Уже зараз підприємці вчаться боронити власні інтереси. Хмельницькі колеги демонструють приклад самозахисту.
Олександр Супрунюк, голова організації «Край»: «Такий логотип висить на кожному робочому місці нашого підприємця, на всіх наших авто. Ми дійшли до того, що за рахунок колективного самозахисту, коли не юрист захищає, а підприємці захищають одне одного, наших людей просто не чіпають».
Більше того, на всеукраїнську рівні підприємці вже створили асамблею громадських організацій «Малого та середнього бізнесу». Нині розробляють антикорупційне законодавство та альтернативу Податковому кодексу. Обіцяють: їхній проект вирішуватиме проблеми бізнесу в комплексі.
Ігор Гурняк, член координаційної ради асамблеї ГО «Малого та середнього бізнесу»: «Скасування абсолютно корупційного податку на додану вартість, зменшення щонайменше вдвічі нарахувань на заробітну плату – це є реальний крок, щоб зменшити тіньову економіку України. А ще – зменшити вдвічі єдиний соціальний внесок, повністю зменшити механізм роботи через офшорні банки. А замість цього – впровадження податку на кінцеве споживання».
Якщо їхню думку не почують владці – підприємці влаштують черговий майдан. Уже восени.


http://vikka.ck.ua


 











ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...