Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Новорічні ялинки подорожчають



  За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства у 2011 році ціни на ялинки трохи зростуть і становитимуть у середньому 52 грн.



Вартість кожної лісової красуні традиційно залежа-тиме від висоти та якості дерева. При цьому лісівники попереджають, що дерево коштуватиме значно менше, ніж передбачені штрафи за самовільну рубку (вони, залежно від товщини стовбура зрубаного дерева, становитимуть від 189 до 2 000 грн. плюс адміністративний штраф 85 – 170 грн за кожне дерево). Минулого, 2010, року лісгоспи Черкаської області реалізували 21,3 тис новорічних ялинок та сосен на загальну суму 550 тис грн. За незаконну рубку хвойних до відповідальності було притягнено 36 осіб, які сплатили штрафи в розмірі 6,5 тис грн.



Відрізнити офіційно зрубані ялинки від браконьєрських цього року буде просто, запевняють в управлінні, завдяки биркам, які прикріплюватимуть до дерева таким чином, щоб зняти їх без пошкодження було неможливо. У такому ярлику будуть міститися відомості, з яких лісгоспу та лісництва відпустили дерево, яка його висота. Завдяки биркам зі штрих-кодами можна буде визначити відповідність товару супровідним документам і легко перевірити законність придбання з лісових плантацій.


Спеціальні рейдові бригади, до яких входять працівники державної лісової охорони, правоохоронних органів, Мінприроди України та Державної екологічної інспекції, охоронятимуть хвойні насадження Черкащини та затримуватимуть нелегальних заготівельників ялинок.
Як альтернативу лісівники пропонують придбати новорічні деревця за мінімальними цінами безпосередньо в лісгоспах та лісництвах області.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...