Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У лютому Черкаси перетворяться на столицю українського джазу



20-22 лютого нового року черкаський музично-драматичний театр ім. Тараса Шевченка прийматиме традиційний міжнародний джазовий фестиваль «Черкаські джазові дні-2012». Про це повідомив музикант, організатор дійства Сергій Крашенінніков. За його словами це вже XXIV-й джазовий фест, що проводиться у Черкасах щорічно восени та взимку починаючи з 1988 року.

Стандарти джазу демонструють тут найвідоміші джазові гурти з різних областей України і за кордону. Минулого року учасниками імпрези були музиканти з Харкова, Сум, Києва, США, Камеруну й Бразилії. Цьогорічний склад артистів стане відомий згодом. Фестиваль щорічно проводиться за кошти спонсорів.

Як відомо, арт-директор «Черкаських джазових днів» Сергій Крашенінніков є організатором численних концертів українських та зарубіжних музикантів в Черкасах та в інших містах України. Він заснував музичний проект Cherkasy Jazz Quintet і Pelican Quartet. В 1998 році створив громадську організацію «Творча майстерня Крашеніннікова», яка отримувала гранти міжнародного фонду «Відродження» на проведення фестивалів «Черкаські джазові дні» та гастролей музичного перфоменса «Джаз. Об'єкти. Графіка».

Довідка: Громадська організація «Творча майстерня Крашеніннікова» була заснована 30 серпня 1998 з метою підтримки і популяризації некомерційного концептуального мистецтва, передусім джазової музики. Організація об'єднує понад 40 музикантів і художників з різних міст України. Основною діяльністю організації є проведення концертів і фестивалів джазової музики, здійснення спільних проектів з представниками інших видів творчої діяльності (художники, поети, тощо) Основою фінансування громадської організації «Творча майстерня Крашеніннікова» є благодійні пожертви (спонсорська підтримка) комерційних підприємств, а також гранти благодійних фондів.

Джерело: Портал Культура



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...