Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

700 грн має виплатити Придніпровська служба утримання будинків 50-річному черкасцю



700 грн має виплатити Придніпровська служба утримання будинків 50-річному черкасцю Андрію Васильовичу. Це кошти, сплачені чоловіком за компослуги за завищеними тарифами.


— 2007 року міськвиконком прийняв рішення про встановлення нових тарифів, за яким передбачали підвищення плати за утримання будинків і прибудинкової території на 13 відсотків, — розповідає представник позивача в суді Юрій Вдовиченко, 30 років. — Раніше жителі сплачували 1,32 гривні за квадратний метр, а відповідно до нового рішення плата становила вже 1,67 гривні.


Черкаська міська прокуратура висловила протест з цього приводу і звернулася до адміністративного суду, який 2009 року скасував рішення. Але служби утримання будинків продовжували виставляти плату за підвищеним тарифами. І "Соснівська", і "Митниця" і Придніпровська працювали за завищеними тарифами аж до березня 2011 року, доки міська рада не ухвалила нове рішення. За цей час черкасець переплатив 700 гривень. Суд постановив ці кошти чоловікові повернути. У службі утримання будинків відмовляються сплачувати гроші. — Суд постановив скасувати рішення міської ради про затвердження нових тарифів, але не через високі тарифи, а через недотримання процедури прийняття рішення, — пояснює Ігор Работенко, начальник Придніпровської служби утримання будинків. — Але немає такого рішення суду, яке вимагає зробити перерахунок. Нам такі листи присилають пачками, до суду було два звернення, але одне не задовольнив суд, а в іншому випадку прийняв рішення на користь жителя. Гроші йому ніхто повертати не буде, тому що їх просто немає. Якщо зарахувати всім жителям це як плату за наступні місяці, то ми не зможемо працювати: не заплатимо за вивіз сміття, за ліфти. Три місяці нічого працювати не буде.


Джерело: Gazeta.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...