Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Порушення споживчих прав у 2011 - 99, 3%



Згадуємо про свої права! Сьогодні світ відзначає День прав споживачів. Напередодні цієї дати служби, що стоять на захищають споживчі права черкащан, вирішили відзвітувати. На жаль, приємного прозвучало мало. Приміром, інспекція з питань захисту прав споживачів у майже всіх суб’єктів господарської діяльності, що перевіряла торік, знайшла порушення. Підприємці господарювали не на совість. Порушували норми виробництва та реалізації своїх товарів, надавали неякісні послуги й обманювали своїх покупців. Подробиці – в сюжеті.

Вартові захисту прав споживачів звітують за рік, що минув. Кажуть: майже всі перевірені ними суб’єкти підприємницької діяльності господарювали з порушеннями.
Віталій Бойко, в. о. начальника інспекції з питань захисту прав споживачів у Черкаській області: «Перевірено 974 суб’єкти господарської діяльності. У 967 виявлені різноманітні порушення. А це – 99, 3%».
Під час минулорічних перевірок інспектори виявили більше 27 тисяч порушень. Підприємці нехтували нормами виробництва та реалізації своїх товарів, надавали неякісні послуги та нахабно обманювали своїх покупців. Як результат, чимало продукції та послуг перевіряльники забракували.
Віталій Бойко, в. о. начальника інспекції з питань захисту прав споживачів у Черкаській області: «Перевірено якість товарів (послуг, робіт) на суму близько 8 млн. грн. Із них забраковано та знято з реалізації на суму майже 1 млн. грн.».

Неабияк допомогли боротися з недобросовісними підприємцями й черкасці. У 2011-му до інспекції з питань захисту прав споживачів надійшло майже 300 скарг. Завдяки цьому контролери перевірили додатково з півсотню суб’єктів господарської діяльності. Вдалося громадськості й відстояти свої права. За неякісні товари та послуги споживачам повернули більше 40 тисяч гривень. Боротися з нечесними підприємцями, кажуть в інспекції з питань захисту прав споживачів та «Черкасистандартметрологіі», скоро буде простіше. Владці подумують над тим, як скасувати практику завчасного попередження підприємців про перевірку. Сьогодні про неї їх сповіщають за 10 днів.
Віктор Білоусов, директор ДП «Черкасистандартметрологія»: «Дасть Бог, Верховна Рада ухвалить цей закон. Це споживачам буде лише на користь».


 vikka.ck.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...