Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Підрядник, що ремонтував дороги у Черкасах, повернув кошти до бюджету



Організація-підрядник, яка торік виграла тендер на ремонт і реконструкцію доріг за кошти, отримані від випуску облігацій, повернула до міського бюджету чотири мільйони гривень авансу. Перед цим були повернуті ще 8 млн. грн. Як пояснили в департаменті житлово-комунального комплексу, вони не виконали роботи, передбачені угодою, тому повернули авансові гроші до міської скарбниці.
Загалом торік підряднику, який брався провести реконструкцію вул. Одеської, будівництво зливової каналізації по вул. Козацькій і зробити реконструкцію вулиць із застосуванням ЩМА, було перераховано 30% суми — майже 17,8 млн. грн. Однак організація — ПАТ «ЧАБЗ» — виконала робіт лише на 5, 2 млн. грн. Решту коштів мала повернути.
— Днями підрядник віддав останні чотири мільйони гривень. Перед цим було повернуто до міської скарбниці 8 млн. грн. із авансових коштів. Загалом – 12 млн. грн. Нині ми маємо намір судитися із організацією за штрафні санкції, адже кошти не були повернуті вчасно, — говорить Олександр Риджаніч.
Нагадаємо, що торік наприкінці грудня міська влада розірвала договір із підрядником, який мав ремонтувати черкаські дороги. Нині готуються нові документи на проведення тендеру. Очікується, що роботи на черкаських вулицях розпочнуться на початку літа.
— Коли середньодобова температура протягом трьох днів складатиме плюс п’ять градусів, спеціалісти проведуть лабораторні дослідження асфальтного покриття та перевірять якість доріг, які ремонтувалися торік. Ми уклали угоду з експертами, які мають встановити причини, чому деякі ділянки вулиць, на яких провели роботи з облаштування нижнього шару асфальту, фактично «посипалися»., — розповів Олександр Риджаніч.
Він також повідомив, що від підрядника надійшов гарантійний лист, що неякісні ділянки він переробить за власний кошт.


 rada.cherkassy.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...