Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

5 годин роботи – 50 мішків сміття



Чистота міста – це не лише комфорт мешканців, а неабияка туристична перевага, – в цьому переконані всі п’ятнадцятеро учасників. «Попередньо ми розмістили відомості про акцію в соціальних мережах, але, на жаль, черкасці не відгукнулися. Мабуть, вирішили не нехтувати недільним вихідним. Але ми – оптимісти, тому власними силами теж непогано впоралися», – розповів Андрій Яроменко, голова ГО «Автомобільний клуб Черкас».

Ділиться враженнями і Світлана Неухацька, директор Туристично-інформаційного центру: «Заздалегідь було куплено пакети для сміття та рукавички. А вони таки знадобилися. Чого тільки ми не знайшли! Пляшки пластикові та скляні, дитячих підгузків цілі гори, а ще обгортки від презервативів, серветки, одноразові тарілки, тисячі поліетиленових пакетів… От і назбиралося цього «добра» аж 50 мішків по 160 літрів кожен. Тепер тут затишно, чисто. Можна приїздити з дітками, гуляти, влаштовувати пікніки».

Вивозити сміття взявся Микола Мірза, голова ОСН «Дахнівка». Учасники акції сподіваються, що тепер тут не смітитимуть або принаймні серйозно замисляться перед тим, як учинити таке звичне в наші часи свинство. «З культури жителів починається бренд міста, про який ми останнім часом активно говоримо. Якщо Черкаси прагнуть знову стати туристичним містом, курортом, як за часів СРСР, треба щось міняти у свідомості людей. Ось ми прибрали ділянку, а чи існує гарантія, що, скажімо, через тиждень чи місяць тут буде чисто? Це запитання риторичне», – робить висновок Світлана Неухацька.

Що ж до планів на майбутнє, то автомобілісти та фахівці з туризму, які взяли участь в акції, одноголосні: «Плани – наполеонівські». Прибирання занедбаних ділянок міста планують зробити доброю традицією, що поверне Черкасам охайний та ошатний вигляд.

 



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...