Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Восени в Черкасах висадять до 20 тисяч тюльпанів



Восени у місті планується висадити цибулини 15-20 тисяч тюльпанів, створивши цим для черкащан можливість наступної весни побачити унікальну квіткову композицію. Площа для такої масштабної висадки наразі визначається. Про це повідомив депутат Черкаської міської ради, керівник Черкаського садового центру «Сад мрій» Сергій Ткаченко, чиє підприємство цьогоріч проводить озеленення площ і вулиць Черкас.
Слід зазначити, що цього року у Черкасах кардинально змінено підхід до озеленення: місто вперше озеленяють за дендрологічними проектами і перевага надається не однорічним рослинам, а багаторічникам, що дозволяє економити кошти міського бюджету.
За словами Сергія Ткаченка, найближчим часом у центрі міста буде створено квіткову композицію, що гармонійно оформить ряд ялинок під стінами Черкаського міськвиконкому, на вікнах якого планують встановити горщички з петуніями. Крім того, біля міськвиконкому буде встановлено п’ять вертикальних квіткових клумб – економічних та екологічних новацій міського озеленення.

Крім тюльпанів, восени у місті планується висадити також 2-4 тисячі кущів троянд. Загалом же, цього року для озеленення міських вулиць у Черкасах уже висаджено до 12500 рослин: 1200 чорнобривців, 8500 петуній, 2700 пеларгоній. Цими квітами було прикрашено території біля черкаського міського РАЦСу, Черкаського обласного краєзнавчого музею, Річкового вокзалу, а також пам’ятник героям Чорнобиля, пам’ятник чекістам, Соборний сквер та Пагорб Слави (де сьогодні черкащани мають нагоду помилуватися 3000 розквітлих водночас тюльпанів). Найближчим часом у Черкасах буде висаджено ще понад 3000 петуній, флоксів, хост та інших декоративних багаторічників. Ці квіти прикрасять в’їзди до Черкас, перехрестя вул. Шевченка-Кірова, територію біля центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки та Черкаського обласного драматичного театру.

Найбільше, за словами Сергія Ткаченка, на міських вулицях висаджені рослини потерпають від дій тварин (котиків-собачок), через що декоративні кущі починають жовтіти і обсипатися, та крадіжок - коли за одну ніч «добрі люди» встигають поцупити мінімум 10-15 щойно висаджених рослинок.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...