Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

АМКУ оштрафував "Кока-Колу" на 100 тис. грн. за недобросовісну конкуренцію при продажі товару в черкаських магазинах




Як інформують у Черкаському тервідділенні АМКУ, нещодавно були розглянуті справи щодо порушення статті 15 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» відносно ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» (Київська обл.).

Як встановило відділення, акційні пляшки напою «Сoca-Сola Light» продавались в роздрібній мережі супермаркетів («Сільпо», «Квартал» та магазин «Фреш Маркет») після закінчення терміну дії акції. Умови та строки дії акції були зазначені на зворотному боці етикетки, їх можна було прочитати лише відірвавши її. До того ж напис «Правила на звороті» було надруковано шрифтом білого кольору на сріблястій етикетці, що ускладнювало сприймання споживачем цієї інформації.


За пропозицією АМКУ справу для прийняття рішення було передано до Антимонопольного комітету України. Так, Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України було прийнято рішення про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, а саме: повідомлення на лицьовому боці етикетки невизначеному колу осіб неповних відомостей про акцію «125 років Кока-Кола створена дарувати радість» внаслідок обраного способу їх викладення шляхом замовчування окремого факту – терміну дії акції, що могло вплинути на наміри споживачів щодо придбання акційної продукції компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» після закінчення терміну дії цієї акції.
На порушника накладено штраф у розмірі 100 000 грн.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...