Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Створено черкаський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги



Черкаський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги був зареєстрований 6 вересня 2012 року відповідно до Плану утворення установ, уповноважених законом на надання безоплатної вторинної допомоги на друге півріччя 2012 року, який був утворений наказом Міністерства юстиції від 02.07.12 № 968/5 «Про утворення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Вторинна правова допомога є видом державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Тож у центрі надаватимуться такі види правових послуг як: захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Про це повідомили в Черкаській обласній раді.

 Довідка : центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги утворено в усіх областях України, а також у містах Київ та Севастополь. А з 1 січня 2013 року такі центри надаватимуть населенню безоплатну правову допомогу у кримінальному провадженні. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

За словами міністра, з початку наступного року центри забезпечать надання безоплатної правової допомоги особам, до яких застосовано адміністративне затримання та адміністративний арешт, підозрюваним у вчиненні злочину особам, які затримані органами дізнання та слідства, особам, до яких як запобіжний захід обрано взяття під варту, особам, у справах яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України участь захисника є обов'язковою.

З 1 січня 2013 року наберуть чинності положення постанови Кабінету Міністрів від 28.12.2011 № 1363, яка зобов’язує міліцію та інші органи, уповноважені здійснювати адміністративне затримання, затримання згідно з дорученнями правоохоронних органів або затримання органами дізнання та досудового слідства, негайно повідомляти в центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги про затримання особи. Протягом однієї години з моменту реєстрації повідомлення про затримання особи центр з надання допомоги буде зобов’язаний призначити адвоката та видати доручення для підтвердження його повноважень.

Адвокат буде зобов’язаний прибути протягом однієї години з моменту отримання доручення, а у виняткових випадках – не пізніше ніж протягом шести годин з моменту отримання доручення, до затриманої особи для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Черкаський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги 18007, м. Черкаси, вул. Гоголя, 325



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...