Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Черкащани виграли в одній із номінацій у конкурсі «Кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію в Україні у 2012 році»



Черкащани виграли в одній із номінацій у конкурсі «Кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію в Україні у 2012 році».

Переможців конкурсу оголосив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час урочистих заходів з нагоди Дня будівельника. Про це йдеться на сайті «Урядовий портал».

У конкурсі брали участь 65 конкурсантів(закінчених будівельних об'єктів)з 25 регіонів України, які змагалися у 9 номінаціях. Найбільшу кількість об'єктів на конкурс надали Донецька область – 8 об'єктів та Вінницька область – 6 об'єктів.Серед переможців конкурсу – приміщення Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького, два зблокованих 18-поверхових житлових будинки у Донецьку, реконструкція цеху регенерації сірковуглецю з добудовою під підприємство обробки металоконструкцій у Черкасах, забудова житлового району «Поділля», дитячий садок на 280 місць у Вінниці та інші.


Черкащани здобули перемогу в номінації «Промислові підприємства та об'єднання об'єкти виробничого призначення» за об’єкт «Реконструкція цеху регенерації сірковуглецю з добудовою під підприємство обробки металоконструкцій». Будівля розташована за адресою просп. Хіміків, 74. Всього в цій категорії номінувались 6 об'єктів.– Проведення таковых конкурсів та високий рівень номінантів свідчать про те, що будівельна, і, зокрема, містобудівна галузь розвивається. Наші міста і села оновлюються сучасними спорудами, які створюються з використанням новітніх технологій та на 80% – із будівельних матеріалів вітчизняного виробника. Завдяки цьому створюються нові робочі місця, на краще змінюється обличчя наших міст та сіл, підвищується якість і комфортність життя громадян, – сказав Олександр Вілкул.Він зазначив, що для активізації розвитку будівництва уряд проводить дерегуляцію галузі, залучає вітчизняні будівельні підприємства до участі в державних програмах доступного житла, до реалізації больших інфраструктурних проектів.Зокрема, з 2010 року в 6 разів скоротилася кількість дозвільних процедур у будівництві(32-х до 3-5-ти).

У 5 разів скоротилася тривалість їхнього оформлення(з 296 до 21-60 днів). Зокрема, завдяки цьому на 12% зросла кількість виданих Державною архітектурно-будівельною інспекцією документів на право виконання будівельних робіт у першому півріччі 2013 року(47,5 тис). Також зросли обсяги капітальних інвестицій в галузь – на 7% за 6 місяців, і становили 120 миллиардов грн.– З початку 2013 року, через закінчення будівництва об'єктів ЄВРО-2012, зменшилися обсяги робіт в інженерному(-24,5%)і нежитловому(-18,9)будівніцтві.

Однак у житловому будівництві завдяки спрощенню дозвільних процедур обсяги зросли на 6,6%. За цей період здано в експлуатацію понад 4,5 млн кв м житла. А це – більше 19 четыресто багатоповерхових та приватних житлових будинків», – сказав Олександр Вілкул.У границах державних програм «Доступного житла» Уряд надає допомогу забудовникам. Використовується практика безкоштовного виділення земельних ділянок під будівництво. Також за рахунок коштів з місцевого бюджету до будівельних майданчиків проводяться необхідні комунікації: лінії електропередач, водопровідна система(тепле і холодне водопостачання), каналізація.Завдяки цьому забезпечується зниження вартості квадратного м. житла на 15%- 20%, а в окремих випадках і на 40%.

На сьогодні житло за таковым принципом будується в 9 містах України. – Держава залучає вітчизняних будівельників до участі в інфраструктурних проектах. Кабінет Міністрів затвердив перелік пріоритетних проектів розвитку в регіонах в 2013 році. Будуть побудовані і реконструйовані 145 об'єктів. Серед их – лікарні, школи, дитсадки, житлові будинки, мистецькі заклади, а також об'єднання об'єктів дорожньої інфраструктури, житлово-комунального господарства, фізичної культури і спорту.

На реалізацію цих заходів спрямовано більше 680 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку, – сказав Олександр Вілкул. – Необхідно вийти на щорічне нарощування обсягів будівництва на 8-10%. Це позволить створити 40-50 тисяч нових робочих місць протягом 2013-2014 років.

Джерело: http://procherk.info



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...