Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У Черкасах багато тимчасових споруд, які підлягають демонтажу



Питання незаконно встановлених кіосків у Черкасах відтепер вирішуватиме робоча група з впорядкування території, підготовки та проведення демонтажу тимчасових споруд, створена при виконавчому комітеті Черкаської міської ради. На першому засідання цієї групи затвердили перелік першочергових об’єктів, які підлягають демонтажу.

Заступник голови робочої групи, начальник управління інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко повідомив, що в Черкасах нараховується майже 290 незаконно встановлених тимчасових споруд (кіосків), та близько 300 біг-бордів.

- В обов’язки зазначеної робочої групи входить робота по підготовці документів для примусового демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд у м. Черкаси, − розповідає Олександр Григорович. – На першому її засіданні було складено близько 20 актів про самовільне встановлення та розпочато процедуру по підготовці до примусового демонтажу цих споруд.

За його словами, відповідно до положення про роботу групи, перш ніж здійснювати примусовий демонтаж самовільно встановленої споруди, власнику буде запропоновано самостійно провести демонтаж тимчасової споруди.

Якщо ж власник не виконає вимоги, то представники робочої групи залучившись підтримкою прокуратури, правоохоронних органів, виконавчої служби, податкової та інших служб в установленому законодавством порядку проведуть примусовий демонтаж споруд із подальшим транспортуванням їх на штрафмайданчик.

− Якщо власник виявить бажання забрати свій об’єкт зі штрафного майданчику, то йому доведеться сплатити чималу суму. З такого підприємця буде стягнено кошти за здійснення робіт із примусового демонтажу, за транспортування та зберігання кіоску. Крім того, власник зобов’язаний сплатити штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень за незаконне розміщення свого об’єкта на території міста. Тож однозначно йому дешевше обійдеться прибрати свою тимчасову споруду самостійно. Тим паче, що робоча група дає для цього деякий час, – наголошує Олександр Григорович.

ДЛЯ ДОВІДКИ:


Відповідно до встановленої процедури, спочатку на місце встановлення тимчасової споруди виїжджають представники управління інспектування, які перевіряють наявність паспорту прив’язки тимчасової споруди. Якщо документ відсутній, то видається припис про усунення порушення у відповідний термін. У разі, коли за встановлений робочою групою час власник не оформив належним чином документи чи не демонтував його самостійно, то складається протокол з подальшим накладанням штрафу. Потім, на основі поданих інспекцією документів щодо самовільного встановлення об’єктів, комісія з демонтажу вирішує питання і тимчасову споруду прибирають з території міста.

Ознайомитись з рішенням виконавчого комітету "Про робочу групу з впорядкування території м. Черкаси, підготовки та проведення демонтажу тимчасових споруд" (№1153 від 16.10.2013 року) можна http://www.rada.cherkassy.ua/ua/files.php?s=2&s1=27&s2=254



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...