Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

До 60-річчя Черкащини Нацбанк випустив монету



Національний банк України вшанував ювілей з дня створення нашої області пам’ятною монетою. Її номінал – 5 грн, а вартість – 25 грн. Монета входить дло серії «Області України» і має назву «60 років Черкаській області».

На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, по колу написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ (унизу), праворуч - логотип Монетного двору Національного банку України; у центрі - зображення церкви в селі Суботові, альтанки з парку "Софіївка", кобзи, колосся пшениці; угорі - рік карбування монети 2014. На реверсі монети зображено герб області, по колу розміщено написи: ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСТЬ (угорі), ЗАСНОВАНА У 1954 РОЦІ (унизу).

Художник – Святослав Іваненко. Скульптори: Святослав Іваненко, Анатолій Дем’яненко.

Пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

В управлінні НБУ в Черкаській області така колекційна монета коштує 25 гривень.

Також пам’ятна монета зберігатиметься віднині і у обласному краєзнавчому музеї.

А до 200-річчя Кобзаря випустять нікелеву монету номіналом 5 гривень тиражем до 30 тисяч штук, та золоту монету вагою 0,5 кг номіналом 50 гривень. Така монета матиме діаметр 85 мм. Грам банківського золота коштує понад 300 гривень.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...