Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Зимова дорога - не місце безпечності. Поради автомобілістам



Зима. Ви на легковому автомобілі їдете у справах. Не обов'язково в Якутії або на Алясці. Не дивина сильні морози і в Україні. Все б добре, але ваш автомобіль раптово глухне!

Ви не знаєте, що робити, як його полагодити та запустити, щоб доїхати до населеного пункту. Нажаль, сьогодні шанси на допомогу від інших водіїв не надто великі, але розглянемо найгірший варіант, їх взагалі немає, і що робити ви не знаєте.

 То, що ж у такому випадку Вам робити?

По-перше, не панікувати, а зробити все, аби вижити! Треба бути реалістом.

 Автомобіль із непрацюючим двигуном вихолодиться при сильному морозі за п’ять-десять хвилин і ГРІТИ ЙОГО БУДЕ НІЧИМ! Якщо, звичайно ви попередньо перед поїздкою не зберете для себе кілька важливих речей, з якими вас, навіть через добу простою будуть очікувати хіба що романтичні спогади, а не холодна смерть.

Отже, що ж варто узяти з собою:

1. Невелику каністру з бензином.

2. Паяльну лампу з інструкцією для застосування.

3. Буксирувальний трос.

4. Невелику, але надійну сокирку.

5. Ніж з добрим лезом.

6. Купу газет для розпалювання вогню (можна сухе ганчір'я).

7. Великі товсті парафінові свічки (3-4 штуки).

8. Запасні теплі шкарпетки, нижню білизну, теплу шапку, валянки або унти, рукавиці.

9. Ліхтарик і запас батарейок до них.

10. Невеликий чайник, каструльку або турку для кави.

11. Невеликий запас питної води.

12. Ряд м'ясних і рибних консервів, чай, цукор, сіль, цукерки.

13. Два добрих мідних дроти довжиною метрів по 5-8.

14. Ящик із запасними частинами.

15. Комплект запобіжників.

16. Ручний насос.

17. Запасну камеру.

18. Ящик з інструментами.

19. Запас моторного мастила.

20. Запас гальмівної рідини.

21. Запас тосола.

22. Запас сухого спирту.

23. Спиртівка.

Маючи ці речі, ви не пропадете а ні за яких умов.

Головне після поломки відразу почніть рятувати себе, а не власний автомобіль інакше зволікання подібні самі знаєте чого. Призначення речей повинно бути ясно, ліс дрова завжди знайдуться, а подальші дії у ваших руках.

Якщо ви потрапили на автомобілі в сніжну бурю, не піддавайтеся паніці і викличте рятувальну службу. Під час очікування допомоги дотримуйтесь простих порад.

Якщо Ви потрапили на автомобілі в сніжну бурю.

Укрийте двигун з боку радіатора. По можливості розташуйте автомобіль двигуном у навітряну сторону. Періодично прогрівайте двигун, щоб уникнути його "розморожування".

Розгрібайте сніг навколо автомобіля, щоб не опинитися похованим під ним. Крім того, не занесений снігом автомобіль - гарний орієнтир для пошукової групи . Очистіть від снігу вихлопну трубу , щоб уникнути попадання в кабіну (кузов, салон) вихлопних газів.

Якщо автомобіль заглох.

Оцініть обстановку: орієнтири, місцезнаходження, відстань до населеного пункту, час доби. В очікуванні рятувальників не лягайте спати. Прийнявши рішення йти, дотримуйтеся траси, асфальту.

Якщо ваш автомобіль загруз так сильно, що "сів" в сніг нижньою частиною корпусу, а колеса повисли в повітрі, не намагайтеся вибратися назад за допомогою пробуксовки коліс - це призведе до ще великого "закопування" ведучих коліс в сніг. Спробуйте відкопати автомобіль лопатою, викидаючи сніг з-під кузова, поки колеса не торкнуться дороги. Потім потрібно підкопати сніг під передніми і задніми колесами. Тільки після цього можна намагатися повільно рушити тому.

Коли колеса очищені від снігу, підкладіть під колеса каміння, дошки, автомобільні килимки, вирівняйте передні колеса, щоб вони надавали  опір руху, слабо натискайте на педаль газу, здійснюйте малі обороти, плавно включайте зчеплення, злегка притримуючи в кінці. Розгойдайте автомобіль взад і вперед, щоб утрамбувати колію. Пам'ятайте, що підштовхувати автомобіль необхідно ззаду, а не збоку.

 



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...