Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Іващенко сказав афганцям, що не знає, хто стріляв на дамбі по людях



“Нічого не бачив, нічого не чув, нічого нікому н-е с-к-а-ж-у”. Приблизно так можна охарактеризувати відповіді, що їх давав вчора черкаським журналістам заступник начальника Черкаського обласного управління МВС Володимир Іващенко.

Після спалення жилетів “Преса” біля обласного управління УМВС черкаські журналісти таки домоглися зустрічі із обласним міліцейським керівництвом. У громадській приймальні з ними, традиційно, зустрівся Володимир Іващенко – заступник головного міліціонера області. Сам головний міліціонер Черкащини Володимир Ліпандін патологічно боїться преси і жодної зустрічі зі ЗМІ з моменту призначення не провів.

Тож віддуватися (чи то – відбріхуватися) як і зазвичай, довелося начальнику УГБ Володимиру Іващенку. Журналісти поставили міліцейському чиновнику просте і зрозуміле питання: які міліціонери стріляли у четвер увечері по мирним громадянам на черкаській дамбі. Чіткої і зрозумілої відповіді Іващенко представникам ЗМІ так і не дав. Зазначив лише, що інспекція по особовому складу та прокуратура проводять з цього приводу перевірку.

Однак обмовився, що приблизно в той час, коли відбувся напад спецназу на КПП на дамбі, до обласного УМВС довелося викликати “швидку” у зв’язку із пораненням правоохоронця, якому попали каменем у голову.

Слід зауважити, що під час сьогоднішньої сесії Черкаської міської ради шокуючу заяву зробив черкаський активіст майдану Віктор Плахута. З трибуни він сказав, що був у четвер під час страшних подій на дамбі, і бачив, що невідомим беркутівцям допомагали черкаські ППС-ники. Він чітко бачив кілька УАЗиків з “пепсами”.

Віктор Плахута стверджує, що вони також стріляли по мирному населенню. Активіст упевнений, що зможе опізнати кількох із них. Віктор Плахута звернувся до присутнього на сесії міськради прокурора міста Олександра Маслюка з тим, щоб його виступ вважали офіційною заявою. Міський прокурор пообіцяв розібратися.

Дмитро Чонка

http://dzvin.org



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...