Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Черкащани через події в країні пішли до психологів



Черкащани через події в країні пішли до психологів. Бо досі не можуть пережити втрату співвітчизників. До всього додався ще й новий страх – війни з Росією. Впоратися зі стресом самотужки вдається далеко не всім. Таким у Черкасах вже надають психологічну допомогу. Причому безкоштовно. Вікторія Хамаза з подробицями.

Зовні спокійна, всередині на межі зриву. Пані Тетяна відслідковує всі революційні події у країні. Жінка досі не може оговтатися після кривавих подій на Майдані.
Тетяна, жителька м. Черкаси: «Я не сплю, не їм, не можу нічого робити з лютого. Загибель людей бентежить. Не можу я говорити. Це якийсь жах. Такий стан у мене…. Дуже небезпека ця мене бентежить. Я навіть розмовляти не можу».
Утратив спокій і черкащанин Василь. Кожен перегляд новин або ж читання газети завершується вживанням ліків. І так, розповідає, останні три місяці.
Василь, житель м. Черкаси: «Тиск підвищується, емоційно. Сам себе заспокоюю і надіюся на краще. Від тиску приймаю валер’янку тощо».


Хто сам собі ради вже дати не може – тому в Черкасах готові допомогти. Декілька місцевих психологів взялися лікувати чужі душевні рани задарма. Скористатися їхніми послугами можуть як активісти Майдану, так і звичайні містяни.
Наталія, координатор Центру психологічної допомоги в м. Черкаси: «Безсоння, порушення пам’яті, у зв’язку з невизначеністю такою, яка відбувається у нашій країні. Всі абсолютно це переживають.

Хтось більше, хтось менше. Комусь вдається з цим справлятися, комусь важче справитися. Приходять. Телефонують менше».
Пані Наталя каже: до кожного відвідувача тут ставляться індивідуально та гарантують анонімність. Та головне, наголошує психолог, – вчасно звернутися по допомогу.

Наталія, координатор Центру психологічної допомоги в м. Черкаси: «Наслідки цього будуть відгукуватися ще через півтора-два роки. На жаль, вони можуть призвести до різних соматичних станів. Треба тоді буде підтримка лікарів».
Ідею безкоштовної психологічної допомоги черкаські волонтери перейняли від Української спілки психотерапевтів. Втілити її тут, розповідають, допомогли місцеві самооборонівці. Вони надали свій офіс у середмісті. Пані Тетяна туди ще не збирається. Поки долатиме свій стрес самотужки.

 


Телефон центру: 097 505 16 99.

vikka.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...