Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У 433 аптеках області знайшли ліки сумнівної якості



На фармацевтичному ринку Черкаської області наявні медпрепарати сумнівної якості. Про це повідомили під час координаційної наради голови обласної державної адміністрації.

Протягом 2013 року Державною службою з лікарських засобів в області було здійснено ряд перевірок, у результаті чого було виявлено порушення щодо якості препаратів у 252 суб’єктів господарської діяльності та в 433 аптечних закладах.

Як зазначають у службі, основними порушеннями є умови зберігання, недотримання порядку відпуску лікарських засобів, недотримання санітарних норм і правил, гігієнічних нормативів, невідповідність устаткування, лікарські засоби, що не відповідають вимогам АНД за показниками‚ які визначені візуально – «маркування», «упаковка», «зовнішній вигляд» тощо.

Протягом 2013 року інспектори Державної служби з лікарських засобів у Черкаській області виявили факти реалізації лікарських засобів, обіг яких був заборонений по всій території України розпорядженнями Держлікслужби України. Серед порушників – аптеки Золотоноші, Звенигородки, Черкас, Тального, Умані.

Окрім того, минулого року лабораторією контролю якості лікарських засобів та медичної продукції Служби проведено 1300 аналізів лікувальних препаратів, вилучених при проведенні планових перевірок. Із них виявлено 229 серій лікарських засобів, які не відповідали вимогам. Нараховані відшкодування на суму 65790,21 грн спрямовані до Державного бюджету, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...