Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У міськраді повідомили які мають бути пляжі



До 15 травня цього року міські пляжі Черкас мають бути готові до відкриття купального сезону. Періодом купального сезону традиційно вважається сезонний проміжок часу з 1 червня до 15 вересня.

– До початку купального сезону для отримання паспорту пляжу їх власникам необхідно провести обстеження і очищення дна акваторії від сторонніх предметів, з залученням водолазів-професіоналів та отримати від виконавця водолазного обстеження паспорт підводної частини акваторії пляжу, акт водолазного обстеження дна акваторії пляжу, акт про усунення перешкод з дна акваторії пляжу, карту виміру глибин дна акваторії пляжу, – наголошує начальник управління цивільного захисту департаменту ЖКК Черкаської міської ради Юрій Кривошея.

А також відзначає, що для попередження нещасних випадків на воді та надання допомоги тим, хто її потребує, власникам пляжів потрібно створити сезонний рятувальний пост і організувати постійне чергування рятувальників, що пройшли відповідну підготовку та мають посвідчення рятувальника. При відсутності підготовлених рятувальників – укласти договір з КУ “Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба” або з іншими рятувальними підрозділами.

На видних місцях пляжу обладнати і розмістити стенди з довідковою інформацією, зокрема, щодо правил безпечного відпочинку на воді. Тоді як у місцях, заборонених для купання, встановити відповідні щити з попереджувальними написами, а небезпечні місця дна акваторії пляжу позначити віхами або буями з написом “Небезпечно!”. – На територіях пляжів мають бути встановлені роздягальні та громадські вбиральні.

Тоді як у період купального сезону власники пляжів мають подбати про наявність контейнерного майданчику для зберігання побутових відходів поза межами пляжної зони, а також – урн для сміття. Крім цього – забезпечити прибирання берегу, роздягалень, зеленої зони тощо, – зауважує Юрій Вікторович.

А також радить жителям Черкас та гостям нашого міста відпочивати лише в облаштованих для купання місцях.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...