Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Встановити диктатуру закону вимагали в Черкасах на стратегічній сесії



Уперше в розробці економічної стратегії області брали участь громада, влада, бізнес та відомі міжнародні експерти.

Така унікальна можливість з’явилася у черкащан під час участі у стратегічній сесії «Децентралізація: створення стратегії економічного розвитку Черкаської області 2030», що відбувалася в обласному центрі впродовж 15-16 серпня. Мета заходу — розробка Стратегії розвитку економіки Черкащини до 2030 року.

Про це «Новій Добі» стало відомо з власних джерел.

— До завдання ми підійшли системно, а тому на сесію запросили широке коло експертів, котрі допоможуть громаді напрацювати конкретні й ефективні рішення наявних проблем, — пояснила ініціатор проведення заходу — голова Громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталія Нетовкіна.

Так, експерти з питань екології з Дніпропетровщини запропонували черкащанам проекти зі створення ефективного бізнесу з переробки сміття, делегація з Грузії вказала області реальний шлях до отримання дешевих європейських кредитів, а міжнародний експерт з «бережливого виробництва» Марк Уорен поділився секретами, як досягти в бізнесі рентабельності від 20 до 70%.

Чимало побажань лунало і від представників черкаської еліти. Так, заслужений працівник сільського господарства України, засновник агропромислової корпорації «Дніпро» Петро Душейко запропонував розробити конкретні напрями тісної співпраці влади і бізнесу.

— Йдеться не про корупційну співпрацю на кшталт «ти мені, а я тобі». Потрібно, щоб держава дбала про бізнес, як про малу дитину: обороняла, підтримувала, створювала умови для розвитку. У жодному разі не йдеться про якісь преференції. Ні! Держава повинна розробити чіткі правила гри, на які бізнес може орієнтуватися і сьогодні, й завтра, й через десять років, — відзначив Петро Душейко. — Я хотів би, щоб ми домовилися про ці моменти, і в нашій державі було нарешті встановлено… диктатуру. Диктатуру законів! І якщо ми зробимо так, що ні Президент, ні депутат, ні чиновник не матимуть права їх порушувати, то ми будемо в Європі.
На думку Наталії Нетовкіної, завдяки тому, що під час Стратегічної сесії активно працювали і представники громади, й інтелектуальна еліта області, і міжнародні експерти, можна сподіватися на справжній «прорив».
— Україна перебуває в стані військових дій, проте ми не маємо права чекати! Повернуться наші хлопці й запитають, що ж ми тут зробили, — зазначила Наталія Нетовкіна.


— Тому потрібно відновлювати економіку, шукати нові можливості. Адже сьогодні постає питання не лише добробуту черкащан, а й переселенців. Не лише відновлення підприємств, а й підтримки тих, що опинилися на грані закриття. Необхідно знайти можливості відродження сільського господарства, промисловості. І я сподіваюся, що «загальний розум» здійснить це.


novadoba.com.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...