Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Тепер можна прописатися на дачі



Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання»

Законодавчим актом визначено порядок переведення у жилі садових та дачних будинків, уточнено зміст поняття «місце проживання фізичної особи».

Про це «Нова Доба» довідалася з офіційного сайту Верховної Ради України.

Законопроект підримали лише половина черкаських нардепів: Геннадій Бобов, Валентин Ничипоренко, Михайло Поплавський, Віктор Тимошенко, Микола Томенко.

Згідно із законом, «місцем проживання фізичної особи є житло, в якому вона проживає постійно або тимчасово».
Законом встановлено, що «громадяни відповідно до закону мають право на переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки, в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
Рішення про переведення дачних і садових будинків у жилі будинки приймається відповідними органами місцевого самоврядування».

Відповідні зміни внесено до Житлового і Цивільного кодексів та Закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Прикінцевими положеннями передбачено, що «тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою дачні поселення та садівницькі товариства у приміських зонах обліковуються за тими населеними пунктами, з якими вони зв'язані в адміністративному або територіальному відношенні.

Тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою, до жителів, об'єднаних постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, також відносяться жителі, які проживають постійно за межами цих адміністративно-територіальних одиниць та житло яких віднесено до відповідного села, селища чи міста».

novadoba.com.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...