Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Розпочато 19 кримінальних проваджень за фактами порушень законодавства під час виборчого процесу



Про це сьогодні повідомив виконувач обов’язків прокурора області Іван Шевченко на прес-конференції з питань стану додержання вимог виборчого законодавства на території області під час позачергових виборів народних депутатів України.

– На сьогодні до органів внутрішніх справ надійшло 146 заяв та повідомлень про порушення у виборчому процесі, з яких 19 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зокрема, п’ять із них – за фактами перешкоджання здійсненню виборчого права; три – за надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікацію виборчих документів; два – за підкуп виборців; два – за викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства; одне – за погрозу або насильство щодо державного чи громадського діяча та одне – за погрозу фізичної розправи, – поінформував Іван Шевченко.

За фактом підкупу виборців зловмиснику вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудові розслідування в усіх кримінальних провадженнях тривають та перебувають на постійному контролі керівництва прокуратури області.

До органів прокуратури області надійшло 24 заяви із приводу порушень виборчого законодавства, з них 20 скеровано до органів внутрішніх справ, дві – до відповідної окружної виборчої комісії та одну – до слідчого відділу прокуратури області.

Заяви стосувались втручання в роботу територіальних виборчих комісій, вчинення тиску на їх членів, погроз заподіяння шкоди життю та здоров’ю кандидата у народні депутати, незаконної агітації, пошкодження невідомими особами агітаційних матеріалів, підкупу виборців та інших порушень виборчого законодавства.

Прес-служба прокуратури Черкаської області



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...