Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Серед посадовців області почалася люстрація



Відсьогодні (01.12.2014 р.) всі голови районних державних адміністрацій області мають написати заяви на проведення відносно них люстраційної перевірки.

А з березня наступного року під дію Закону "Про очищення влади" підпадають і керівники та заступники структурних підрозділів облдержадміністрації. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. 

За його словами, Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 16 жовтня затвердив план люстраційних перевірок чиновників, тож цей процес відбуватиметься виключно за цим графіком.

– Проведення перевірок передбачає кілька етапів, розпочнеться він із керівників центральних органів виконавчої влади і триватиме впродовж двох років, – сказав очільник області. – Спочатку держслужбовці мають написати відповідну заяву й згоду на проведення такої перевірки та оприлюднення відомостей щодо них, потім уповноважені особи відправляють відповідні запити до компетентних органів. Термін проведення перевірки – два місяці.

Проведення перевірок і ведення Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України "Про очищення влади" покладено на Мін’юст та його територіальні органи (таким чином, на рівні області цим – Головне управління юстиції у Черкаській області).

http://oda.ck.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...