Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Головні каналізаційні колектори Черкас знаходяться у критичному стані



Водоканалівці б’ють на сполох: головні каналізаційні колектори Черкас знаходяться у критичному стані. Внаслідок тривалої експлуатації залізобетонних труб, вони зазнають пошкоджень від газової корозії, яка виникає від тривалої дії випаровування каналізаційних стоків всередині труб колектора й руйнує їх із середини. Від таких пошкоджень труби тримаються лише на прогнивших залишках арматури.

Частина колекторів працюють в аварійному режимі, оскільки каналізаційні мережі Черкас побудовано ще у 60-70 роках минулого століття і більшість з них вичерпали свій термін експлуатації. У цілому знос трубопроводів каналізації становить 68,99 %: лише 31,01 % каналізаційних труб можуть працювати у стабільному режимі.

Під загрозою робота головного каналізаційного колектора по вул. Чигиринській. За останні кілька років на ньому сталось 3 потужні аварії, ліквідація яких коштувала понад 1 млн грн., з них 317 тис. грн. – спрямовано з міського бюджету. Решта – збитки міського водоканалу.

Не менш критичний стан дільниці головного каналізаційного колектора по вул.Гоголя від вул. Чехова до вул. Добровольського. Залізобетонні трубопроводи вже відпрацювали свій експлуатаційний термін. На ліквідацію трьох аварій, що трапились протягом останніх кількох років, було спрямовано 1 млн 300 тис. гривень.

Загалом ліквідація аварій на цих колекторах вартувала місту й “Водоканалу” зокрема понад 2 млн гривень. Як зазначає директор “Черкасиводоканалу” Сергій Овчаренко, ці кошти можна було б спрямувати на будівництво нових магістральних (вуличних) каналізаційних мереж, оскільки ще близько 14 % міста не має водовідведення й досі користуються вигрібними ямами.

Аварії на каналізаційних колекторах, зазвичай, мають досить руйнівний характер, що впливає на забезпечення нормальної життєдіяльності жителів міста – знижується тиск подачі води, можливе тимчасове обмеження водопостачання та водовідведення.

Ремонтні роботи, що проводились під час ліквідації аварій на каналізаційних колекторах за останні кілька років, проілюстрували, що порив труб може статися будь-якої миті.

 Прес-служба КП “Черкасиводоканал”



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...