Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Відтепер роботодавці сплачуватимуть штрафи за неофіційно працевлаштованих



Роботодавці сплачуватимуть штрафи за використання найманої праці без офіційного працевлаштування, а також за невчасну виплату заробітної платні.

Верховна Рада ухвалила відповідні зміни до Кодексу законів про працю України 28 грудня.

"Юридичні та фізичні особи-підприємці, котрі використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у випадку фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичної роботи повний робочий час і виплати зарплати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного соціального внеску – штраф у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати (на цей момент – ₴36 540)", – сказано в повідомленні.

Також зазначено, що стягуватиметься штраф і в разі затримки виплат заробітної платні.

"Порушення встановлених термінів виплати зарплати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі – штраф у трикратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої на момент виявлення порушення (зараз це ₴3 654)".

Штраф у розмірі мінімальної заробітної плати (₴1 218) стягуватимуть у разі порушення інших вимог трудового законодавства.

Нагадаємо, що на початку січня президент підписав закон про легалізацію зарплат.

zaxid.net



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...