Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

За розробку нового додатка для Google Glass черкащанка отримала від ПриватБанку «розумні окуляри»



Торік ПриватБанк разом з українською спільнотою Google Developer Groups провели в Києві перший в Україні Google Glass хакатон – унікальний захід, у ході якого розробники додатків з усієї України та близького зарубіжжя змогли спробувати свої сили в написанні додатків для Glass.

Як повідомили в Центрі електронного бізнесу ПриватБанку, в хакатоні взяли участь 10 команд з України та Росії. Усього за 24 години безперервної роботи команди розробили кілька цікавих додатків для Google Glass – від системи розпізнавання та оплати товарів до додатка для швидкого керування особистим банківським рахунком за допомогою окулярів. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ПриватБанку.

«Ми стали першопрохідцями в області фінансових додатків для Google Glass у світі, тому що важливим є навіть не наявність самих окулярів, а сервісів, готових з ними спілкуватися, – говорить Заступник Голови Правління ПриватБанку Олександр Вітязь. – Тому ми із задоволенням підтримуємо розробників додатків для цих дивовижних девайсів, що в майбутньому допоможуть людині більш комфортно отримувати інформацію та спілкуватися із зовнішнім світом».
За підсумками хакатону найкращою командою розробників, на думку журі, стала команда з Черкас, яка запропонувала бібліотеку для організації передачі даних між Android-пристроями та Google Glass через Bluetooth, а також додаток для введення текстової інформації в Google Glass з використанням азбуки Морзе.

Володаркою унікальних окулярів Google Glass стала черкащанка Ірина Величко, приз якій вручив директор Черкаської філії ПриватБанку Віктор Шуршин.

«Дуже приємно вручати головний приз черкащанці, – говорить Віктор Шуршин. – Наша земля славиться розумними та активними людьми, й Ірина Величко прямий тому доказ, адже виграти головний приз у такому заході не кожному під силу, а наша черкаська команда стала першою серед команд близького зарубіжжя. Це високий показник!»
«Уся наша команда з нетерпінням чекала дзвінка з ПриватБанку, – говорить власниця унікальних окулярів Google Glass Ірина Величко. – Адже це командна робота, і ми разом працювали над розробкою додатків для Google Glass. Стати одними з перших володарів цих окулярів не просто приємно, це вкрай захоплююче. Ми всі сподіваємося, що скоро цей продукт стане доступним кожному».

Для довідки: хакатон (англ. Hackathon, від hack (див. Хакер) і marathon – марафон) – захід, під час якого фахівці з різних областей розробки програмного забезпечення (програмісти, дизайнери, менеджери) спільно працюють над вирішенням якої-небудь проблеми. Сьогодні хакатони вже не стосуються хакерства, це просто марафони програмування. Зазвичай хакатони тривають від одного дня до тижня.

«Нова Доба»



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...