Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Третина військовозобов’язаних черкащан ще не дійшли до комісаріатів



Їх повторно сповістять або ж оголосять у розшук, як перше неможливе. Про це на координаційній нараді в ОДА повідомив заступник обласного військового комісара Ігор Яшкін. Загалом медогляд нині має пройти 2691 військовозобов’язаний.
– Часто призовники не проживають за вказаною адресою або ж взагалі поїхали на заробітки, не повідомивши в комісаріат, – розповідає Ігор Яшкін. – Не завжди і місцева влада усвідомлює свою відповідальність за виконання мобілізаційних завдань. Наприклад, в Уманському районі військовозобов’язані не можуть прибути у визначений час, бо автобуси з деяких сіл ходять раз на три дні.

В обласному військкоматі нагадують: порушник законодавства про військовий обов’язок і службу може поплатитися штрафом або навіть власною свободою.
– На жаль, штрафи не надто великі, – наголошує заступник обласного комісара. – За порушення правил військового обліку, неявку на виклик без поважних причин тощо передбачений штраф від 5 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. За повторне порушення – від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів. Водночас ухилення від призову за мобілізацією карається і позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.
Перед законом відповідатимуть і власники підприємств області, які відмовляються надавати техніку на вимогу. Хоча більшість, за словами голови Черкаської ОДА, все ж добросовісно ставиться до свого обов’язку.

– Маємо тиждень, щоби виконати мобілізаційне завдання, – наголошує Юрій Ткаченко. – Тому я звертаюся до керівників району: активно доєднуйтеся до цієї роботи. Ви теж несете відповідальність. У кожному населеному пункті є авторитетні особи, яких можна залучати для пропаганди серед населення. У військо мають іти патріотично налаштовані люди, щоби не було дезертирства.
Нагадаємо, всього під час четвертої хвилі до війська призвуть понад 2 тисячі черкащан. Також із області мобілізують більше сотні одиниць техніки національної економіки.

Підприємства, що відмовляються виконувати військово-транспортний обов’язок (за інформацією Черкаського обласного військкомату)

Христинівський район

ТОВ «Кузьмина Гребля»

Корсунь-Шевченківський район

ПрАТ «Украгровибухпром» 
ТОВ «Агрохім-Корсунь»

Городищенський район

ПП «Цеглабуд»
ФГ «Царина»
СТОВ «Симиренківське»

Тальнівський район

ТОВ «САТП 2304»
ФГ «Шевченкове Л»
ТОВ «Айова»
ТОВ «Експрес-Т»
ТОВ «Імпульс Плюс»
ТОВ «А/Ф «Корсунь»
ТОВ «Тальнівський завод «Мінводи»
СТОВ «А/Ф «Зоря»
ТОВ «Сиророб»
ТОВ «Кочубій»

Катеринопільський район

СТОВ «А/Ф «Зоря»

novadoba.com.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...