Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Повітря Черкас перенасичене аміаком, формальдегідом, діоксидом азоту



Гідрометслужба веде постійний Моніторинг стану забруднення навколишнього природного середовища. Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, впродовж минулого року лабораторія центру проаналізувала 18 тисяч 861 пробу атмосферного повітря.

За даними 2014 року, атмосфера міста Черкаси перенасичена аміаком, формальдегідом, діоксидом азоту. Середньомісячні концентрації цих речовин перевищували гранично допустиму:
– щодо аміаку – від 1,0 до 2,5 рази (максимальні перевищення в серпні);
– щодо формальдегіду – від 1,3 до 2,7 рази (максимальні перевищення в червні);
– щодо діоксиду азоту – від 0,8 до 1,8 рази (максимальні перевищення в березні).

Індекс забруднення атмосфери (ІЗА) в м. Черкаси торік становив 5,21, що вважається підвищеним рівнем забруднення в Україні. Аналізуючи багаторічні дані, маємо суттєву тенденцію до покращання екологічного стану повітря. У 1990 році ІЗА складав 17,41, що оцінюється як високе.
Метеостанції, що розташовані в містах Жашків, Звенигородка, Золотоноша, Канів, Сміла, Умань, Чигирин, щоденно визначають рівень радіаційного фону на місцевості.

Так, впродовж минулого року рівень гамма-фону знаходився в межах 11-18 мкР/год та не перевищував допустимих природних рівнів (до 25 мкР/год). Максимальні значення зафіксовані на метеостанції Звенигородка. Найменші середньомісячні значення – 11-12 мкР/год – у містах Чигирин, Золотоноша, Черкаси.

novadoba.com.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...