Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Черкаська міліція перша в Україні впроваджує електронну систему стеження



Тисяча камер по всій території області передаватимуть зображення на єдиний центр в управлінні МВС. Поки що таких камер 20 – в обласному центрі та ще по 3-5 – в районних центрах.

– У грудні минулого року відкрили цей центр управління нарядами. Усі дзвінки по лінії 102 надходять операторам, які тут цілодобово перебувають. Оператор одразу бачить на електронній карті місце розташування всіх нарядів. У кожного наряду є GPS-трекер, який передає його місцезнаходження, – представив новинки у роботі черкаської міліції Владислав Пустовар.

– Наш сервер здатен отримувати, обробляти і зберігати протягом 30 діб інформацію з 60 камер. Підключаємо нові камери, у найближчі місяць-два плануємо збільшити обсяг – до тисячі камер. Відповідно потужність сервера буде збільшена. Ми сподіваємося, що приватні бізнесові структури будуть з нами співпрацювати і ми отримуватимемо сигнал з камер віддеоспостереження, встановлених поблизу супермаркетів, банків, бізнес-центрів. Попередню згоду від багатьох керівників цих закладів ми вже отримали. Отримані дані ми використовуватимемо у своїй роботі, зокрема, при розкритті злочинів. 

Інше нововведення – планшети для наших патрульних.
– Нашим 9 патрульним машинам видали ось такі планшети. Планшет має в собі вхід до відомчої бази даних, де міститься інформація про осіб, транспортні засоби і про номерні речі (мобільний телефон, паспорт – будь-що, що має свій індивідуальний номер). Добре перевіряти викрадені транспортні засоби, – розповідає Володимир Пустоловський, інспектор відділу комп’ютерного забезпечення УМВС в Черкаській області. – У піших патрулів планшети трохи меншого розміру – для зручності. Інша можливість – це оперативне отримання орієнтувань. Існує акаунт електронної пошти, на який пересилається відеозображення, фото і решта. Все це працює по захищеному каналу зв’язку. Сторонні не мають доступу до цього зв’язку.

Наступна можливість – перевести отримані координати на електронну карту і користатися цим засобом як GPS-навігатором.

Основне в цій новинці – доступ патрульних до баз даних. Тобто раніше їм потрібно було зв’язуватися за допомогою рації чи мобільного з черговою частиною. Тоді черговий вводив дані і передавав результати. Тепер це робиться набагато швидше. Кожен патрульний під своїм паролем входить до бази даних і з’ясовує все необхідне. Громадян не потрібно запрошувати до райвідділу, щоб переконатися у їхній непричетності до подій, щодо яких здійснюється перевірка. За півхвилини все зясовується і громадянин може був вільним.

Пан Пустовар відзначив, що Черкащина стала першою областю в Україні, яка запроваджує у себе таку електронну систему, і все це – завдяки фінансуванню з обласного бюджету.

novadoba.com.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...