Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

На Замковій горі в Чигирині відбулися молебень і святкова хода



Поціновувачі українських народних традицій мали можливість відчути волелюбний козацький дух у Чигирині: 25 квітня на Замковій горі та в бастіоні Дорошенка відбулася святкова хода й молебень за мир в Україні. 

Правив молебень Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. У зверненні до чигиринців та гостей міста Святійший наголосив на тому, що перемога у війні Росії проти України – на боці правди, світла та добра. Адже Бог завжди допомагає лише світлим силам.
– Чи допоможе Бог тим, хто на боці брехні та зла? – звернувся Філарет до вірян. – Звісно – ні. Перемога завжди з тими, на чиєму боці правда.

Натхненні словами патріарха, сучасні герої України, обпалені війною та ті, хто лише збирається в зону АТО, вирушили маршем до місцевого стадіону. Там відбувся парад учасників АТО, військовий та медичний вишколи, а також дитячий конкурс «Малюнок воїну». І звідти ж, під пісні бандуристів, цимбалістів та кобзарів урочисто провели на фронт новобранців полку «АЗОВ» - сучасних козаків на захист рідних теренів.

26 квітня в Мельниках відбулось покладання квітів до пам’ятника Юрієві Горліс-Горському й вшанування могил Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака та його козаків. На території Мотрониного монастиря  відкрито пам’ятник сотникові Іванові Компанійцю, а на хуторі Буда – покладання квітів до пам’ятника Небесній Сотні та фестиваль патріотичної пісні.

novadoba.com.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...