Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

«Депутатський контроль» боротиметься з корупцією на Черкащині



Боротися з корупцією на Черкащині допоможе Регіональне представництво міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль».

З'явиться представництво в Черкасах незабаром, а очолить його колишній працівник міліції Юрій Зємляков. Саме до «Депутатського контролю» громадяни зможуть звернутися, розповісти про факт корупційного діяння й отримати кваліфіковану юридичну допомогу, запевнили його представники сьогодні на виїздному засіданні. За їх словами, за півроку роботи вони зареєстрували 14 законопроектів та виявили й попередили факти корупції на мільйони гривень. 

Юрій Земляков, регіональний представник МДО «Депутатський контроль» у Черкаській області, пояснює, як діятиме організація:

- Як тільки до нас надходить інформація про корупційні дії – ми її перевіряємо. Спочатку задіємо перших осіб силових управлінь, адміністрації в області. Якщо проблему ми не можемо вирішити таким чином, то будемо звертатися до народних депутатів.

Народний депутат України від «Народного фронту», співголова МДО «Депутатський контроль» Генадій Кривошея закликав відрізняли хабарництво і реальну корупцію.

- Якщо ми будемо звертати увагу на те, як хтось взяв 50 гривень – ми так корупцію не поборемо. Основну увагу варто звернути на представників влади. Перше зло – це "вимивання" коштів із бюджету. Інша корупція – на рівні місцевого самоврядування, саме на неї і варто звернути увагу, - наголосив він.

Як побороти корупцію в Черкаській області та Україні загалом пропонували представники силових органів та місцевої влади.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко бачить шлях до перемоги над корупцією через створення ЦНАПів.

- Черкащина взяла курс на залучення інвестицій. Для будь-якого інвестора важливо створення довіри, а головною перешкодою є корупція. Одним з наших факторів протидії корупції є робота з Центрами надання адміністративних послуг. Ми розпочали активну роботу над тим, щоб всі служби в області надавали свої послуги через ЦНАПи.

Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко наголосила, що боротьбу з корупцією варто почати з перших осіб.

- Ключове слово - це "контроль". Він важливий з боку громади. До мене практично щодня звертаються люди із проханням подолати корупцію, хоча, часто це не в моїх повноваженнях. Разом з тим, важлива відкритість чиновників, і ось у цьому році ми вже маємо відкриті декларації про доходи.

Прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко наголосив, що необхідні зміни на законодавчому рівні. Зокрема, він запропонував, щоб заставу для чиновників, які займають відповідальні посади або замішані в корупційних діяннях в особливо великих розмірах, або зовсім скасовали, або ж збільшили її розмір. Також доречною, за його словами, була б перевірка чиновників та працівників на доброчесність [на предмет чесності та непідкупності, - ред.].

Конкретні пропозиції має і начальник УМВС в Черкаській області Владислав Пустовар.

- Верховна Рада ухвалила закон «Про поліцію», і для нас головне, щоб до нової поліції в Черкаській області не потрапили люди з корупційним минулим. Поки ж ми підготували пропозиції народним депутатам щодо внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підсилення протидії корупції, - заявив він.

Проте громадські активісти вважають, що правоохоронні структури лише симулюють протидію корупції.

- На Черкащині процвітає рейдерство. При Януковичі навіть такого не було! Прокурори в судах за гроші виконують роботу адвокатів. Фактів корупції безліч. Ми написали 16 заяв до прокуратури, Генпрокуратури та Президента. Реакція нульова. Заяви пересилають один одному. Це просто ілюзія боротьби, - обурився голова громадського об'єднання «Організація роботодавців Черкаської області в сфері торгівлі» Олег Лисак.

Народний депутат від «Народного фронту», співголова МДО «Депутатський контроль» Геннадій Кривошея запевнив, що кожну скаргу візьмуть до розгляду.

- Відкривають двері лише тим, хто стукає. Якщо у вас є зауваження чи питання, то не все можна вирішити мітингом. У нашої групи є повне розуміння і конструктивний діалог із керівниками основних управлінь області та країни. Звертайтеся.

hromadske.cherkasy.ua





ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...