Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Концентрація оксиду вуглецю у повітрі над Черкасами зменшилася, однак досі перевищує норму



У зв’язку зз забрудненням атмосферного повітря продуктами горіння через пожежі у сусідніх областях, зверненнями юридичних та фізичних осіб з даного питання, Головне управління Держсанепідслужби у Черкаській області провело термінову перевірку стану атмосферного повітря на територіях населених пунктів. Про це «Новій Добі» повідомили в Державній санепідемслужбі Черкаської області.

Станом на 03.09.2015 санепідслужбою досліджено 40 проб атмосферного повітря у м. Черкаси (місця відбору: вул. Гагаріна,75, вул. Хрещатик, 251, вул. Байди Вишневецького, 38) на вміст оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, аміаку, з них у 8 пробах виявлено перевищення гранично допустимих максимально разових концентрацій щодо вмісту оксиду вуглецю в межах 1,2 ГДК. Перевищень ГДК за іншими інгредієнтами не виявлено.

Як повідомив речник начальника Управління УДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, завдяки зміні напрямку та силі вітру рівень забруднення повітря у Черкасах за сьогоднішній день істотно знизився.

Про це свідчить динаміка даних лабораторних досліджень черкаського гідрометцентру. Так, якщо лабораторією спостережень за забрудненням атмосфери міста Черкаси, в пробах за 07 год. ранку відмічено зростання концентрацій оксиду вуглецю в повітрі до 4 раз, то на 14 годину дані свідчать про перевищення лише – в 1,2 рази.

Згідно із метеорологічного прогнозу у суботу та неділю очікуються дощі та зниження температури повітря, що врешті повинно позитивно вплинути на ситуацію в місті та області.


novadoba.com.ua




ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...