Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У Черкасах може бути чесний мер



У суботу, 10 жовтня, Андрій Бортник, як і обіцяв, пройшов перевірку на детекторі брехні.

Проводив її досвідчений спеціаліст, член Британської та Європейської асоціації поліграфологів Костянтин Гуровський. Процес тривав близько чотирьох годин.

Андрій Бортник був єдиним, хто погодився проходити цю перевірку, хоча напередоні запрошував усіх своїх конкурентів по виборчих перегонах. Вони чи то не змогли, чи то не схотіли відповідати на незручні запитання.

Далі була навмисна спроба “обманути” поліграф — щоб отримати зразок реакції на неправдиву відповідь і зрештою — власне тестування, відповіді опитуваного на спеціально підібрані запитання, при чому їх ставили по тричі кожне, у різній формі, аби збільшити достовірність результату.

Журналістів, які з притаманною їхній професії недовірою поставилися до перевірки, Костянтин Гуровський завірив: обманути поліграф практично неможливо, адже це все одно, що обманути градусник чи стетоскоп лікаря.

Підробити результати тестування також неможливо: програма написана таким чином, що будь-яке втручання після проходження тесту одразу видає свідчення, що результат був сфальсифікований. Результати довготривалої перевірки засвідчили: усі відповіді, надані Андрієм Бортником, правдиві й їм можна повністю довіряти.

Сертифікат про це Андрій Бортник одразу виклав на своїй сторінці у Фейсбуці. Він закликав своїх опонентів усе ж таки пройти таке дослідження, тим самим довівши, що їхнє сумління чисте. Для цього ще є час і можливості.

Андрій Бортник прокоментував цю подію: – Мої суперники побоялись пройти детектор брехні! Днями, як і обіцяв, пройшов поліграф, по-простому – детектор брехні. Результати тестування підтвердили правдивість моїх відповідей на запитання як журналістів, так і опонентів.

Фактично зараз ми вводимо новий стандарт публічності та прозорості політиків, який, сподіваємось, вже в найближчому майбутньому стане обов’язковим не тільки для мера, а й для всіх чиновників Черкаського міськвиконкому.

Проходження поліграфу має стати одним із основних інструментів не тільки боротьби з наслідками корупції, а й її запобіжником.

На жаль, Сергій Одарич, Олександр Радуцький, Анатолій Бондаренко. Павло Карась та інші кандидати не захотіли, або не змогли пройти поліграф разом зі мною.

Шановні суперники! Така можливість у вас ще є. Знайдіть сертифікованого спеціаліста, публічно призначте час та місце. І доведіть своїм виборцям, що вам нічого приховувати.

Джерело



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...