Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Як замовити витяг про земельну ділянку через Інтернет



У Черкаській області понад три місяці діє онлайн-послуга «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». Тобто громадянин замовляє й оплачує послугу, знайшовши земельну ділянку за кадастровим номером на публічній кадастровій карті, що розміщена на офіційному сайті http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta  Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Обробка заявки триває в середньому добу. Про це розповів в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Азер Мірзоєв.

– У систему інтегрована функція онлайн-оплати через сервіс моментальних платежів Liqpay ПриватБанку. Ця послуга коштує 53 гривні, банківська комісія не стягується. Підтвердження про надіслану заявку та повідомлення про те, що документ готовий, замовник отримує на свою електронну пошту. А вже сам витяг можна забрати в найближчому центрі надання адміністративних послуг. Адреси таких установ й телефони є на сайті нашого відомства. Єдиний документ, який при цьому знадобиться, посвідчення особи, – роз’яснив Азер Мірзоєв. – Хоч онлайн-послуга нова, але втішає те, що з кожним днем усе більше громадян наважується нею скористатися. Так, на сьогодні надано 155 таких послуг, а ще місяць тому – лише 19.

За словами керівника землевпорядної служби Черкащини, надання витягу про земельну ділянку – найбільш поширена послуга в сфері земельних відносин. Адже оформлення й переоформлення землі – процес постійний, і попит на ці послуги стабільно високий. Лише за 9 місяців цього року в Черкаській області видано понад 46 000 витягів, а в Україні щорічно – до мільйона.

Відмовляють в оформленні витягів у разі подання заявки людиною, яка не пройшла процедуру ідентифікації, або виявлено невідповідність поданих документів із землеустрою.

novadoba.com.ua

 



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...