Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Тарифний шок: заради субсидій черкащани повертаються з-за кордону та виписують родичів з квартир



Підвищення тарифів відчутно вдарило по гаманцях черкащан. Якщо ще рік тому зекономити на тарифах можна було, встановивши лічильник, то сьогодні звести сімейні бюджети може допомогти хіба що субсидія. При цьому її оформлення для декого стало чималою проблемою. Серед таких – сім’я Лисенків.

Євген дістає з поштової скриньки платіжки за гарячу воду та опалення і відносить матері Вірі Анатоліївні. Без чоловіка, котрий завжди власноруч розбирався з комунальними платежами, жінці важко зрозуміти, що до чого. Мати і син однозначно можуть сказати тільки те, що в сім’ї накопичився борг за комунальні платежі і їм якнайшвидше треба оформлювати субсидію.

"Чоловік зараз у відрядженні. Знаю, що він займався питанням субсидії. У нас із цим проблема. В квартирі прописано шість осіб, хоча в реальності проживає троє", - скаржиться жінка та докоряє собі за те, що колись проявила доброту та прописала у своєму житлі племінника. Хлопець тепер ніяк не хоче виписуватися і сім’ї прийдеться розбиратися з родичем через суд. Що робити з прописаними в квартирі донькою та онукою, котрі живуть за кордоном, жінка ще не знає.

Доки закінчиться судова тяганина та буде оформлена субсидія, пройде щонайменше місяць. Тим часом сім’ї прийдеться платити по повному тарифу.

Як повідомили vikka.ua в КП "Черкаситеплокомуненерго", згідно нових тарифів тільки за тепло та гарячу воду власникам середньостатистичної трикімнатної квартири за умови, що там прописано три особи, прийдеться викласти 1 тисячу 68 гривень. Для порівняння: мінімальна пенсія в Україні складає 1 тисячу 74 гривні.

За словами директора КП "Черкаситеплокомуненерго" Миколи Кушніра, зараз черкащани отримали платіжні рахунки на опалення та гарячу воду за півмісяця жовтня. За листопад тим, хто не встиг чи не може оформити субсидії, за тепло та гарячу воду прийдеться сплатити наступні суми:

- однокімнатна квартира площею 39,2 квадратних метри, в котрій прописана одна людина, - 533 гривні 26 копійок;

- двокімнатна квартира площею 48 квадратних метрів, де мешкають дві особи, 774 гривні 21 копійка.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...