Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Нацбанк презентував нову монету «Щедрик»



Національний банк України минулого тижня ввів в обіг дві пам’ятні монети «Щедрик (до 100-річчя першого хорового виконання твору М. Леонтовича)» номіналом 5 гривень з нейзильберу та 20 гривень зі срібла. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі НБУ.

Срібна монета (з футляром) коштує 1 370 гривень, монета з нейзильберу – 38 гривень. Тираж монет – 3 000 та 50 тисяч відповідно.

На аверсі монети з нейзильберу на матовому тлі розміщено рельєфне зображення ластівки на фоні нотних рядків, на реверсі – групу колядників, які співають, один із них тримає різдвяну зірку. Срібна монета оздоблена блакитним дорогоцінним камінчиком (кубічний оксид цирконію діаметром 2,0 мм) та різнокольоровим голографічним зображенням. На її аверсі у намистовому колі зображено різдвяну зірку, в центрі якої – колядники, між променями зірки – по три дзвоники. На реверсі монети розміщено композицію, поділену на дві частини стилізованим музичним рядком зі «Щедрик».

Монети «Щедрик» продовжують серію «Українська спадщина» та присвячені 100-річчю першого виконання твору українського композитора-новатора, майстра хорової мініатюри, автора близько двохсот обробок народних пісень Миколи Леонтовича – «Щедрик» хором Київського університету.

Нацбанк презентував нову монету «Щедрик»

«Щедрик» – одна з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича, над якою композитор працював майже все життя, відома не лише в Україні, а й в усьому світі під назвою «колядка дзвонів» (Carol of the Bells, Ukrainian Bell Carol, Ukrainian Carol



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...