Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У Черкасах завтра для жителів на тривалий час вимкнуть воду?



"Азот" вимагає від КП «Черкасиводоканал» терміново сплатити заборгованість.
Підприємство заборгувало кредиторам, зокрема і черкаському хімічному гіганту.

Наразі виникла загроза перекриття водопостачання для населення та інших підприємств. Компроміс між підприємствами досі не знайдений.

Про це під час прес-конференції повідомив директор КП "Черкасиводоканал" Сергій Овчаренко.

За його словами, "Азот" подав позивну заяву до виконавчої служби по стягненню боргу у понад 14 млн. грн. Загалом, Водоканал заборгував "Азоту" 26 млн. грн. та понад 5 млн. грн. Обленерго.

"Наші рахунки будуть блоковані і до списання ми не зможемо проводити будь-які рахунки. А це означає, що ми будемо змушені обмежити водопостачання. На підприємствах призупинять зовсім. А населенню – частково. Ще сьогодні можна знайти компроміс. Але наразі триває підготовка до резервного водопостачання, підвозу води. Адже кошти від населення витрачають на податки, реагенти, кришки люків. Це може статися навіть завтра", - пояснює Сергій Овчаренко.

Проблема виникла через те, що держава заборгувала Водоканалу, а підприємство заборгувало кредиторам, які спочатку розуміли проблему. Та останнім часом виникли непорозуміння. На комунальнмоу підприємстві не розуміють, чому "Азот" спонукає підприємство до зупинки.

За словами Сергія Овчаренка, вийти із ситуації можна. Потрібно терміново врегулювати питання з "Азотом" і вони мають відкликати позивну заяву, оскільки буде колапс. Також на Водоканалі планують ініціювати питання передачі в комунальну власність очисні споруди.

"Окрім того, представники "Азоту" подали до суду і у вигляді штрафу планують стягнути додатково 5,5 млн. грн. Це є чистий прибуток. Вони намагаються нажитися на проблемі жителів і підприємства", - повідомляє Сергій Овчаренко.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...