Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Уряд рекомендує прийняти законопроект про зміну маркування пачок сигарет



Кабінет Міністрів України рекомендує схвалити антитютюновий законопроект №2820 у першому читанні.

«З огляду на те, що зазначеним законопроектом пропонується внести зміни до законодавства для приведення його у відповідність до вимог Директиви 2014/40/ЄС та Директиви 2003/33/ЄС, цей законопроект загалом підтримується Урядом України», - про це написала у листі віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та направила Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.
Законопроект №2820 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну» пропонує заборонити ароматизовані сигарети, запровадити великі графічні попередження про шкоду куріння і розташувати їх у верхній половині пачки з обох боків, врегулювати електронні сигарети та трав’яні суміші, розкрити склад тютюнових виробів,заборонити рекламу тютюну в Інтернеті.

«Головною метою законопроекту є забезпечення високого рівня захисту здоров'я людини, особливо молоді, а також виконання зобов'язань України відповідно до Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну (РКБТ)», - говорить пояснювальна записка до документу.
Ініціаторами законопроекту є народні депутати Ольга Богомолець, Ганна Гопко, Олег Мусій, Павло Унгурян, Оксана Корчинська, Ірина Луценко та експерти Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну». 
Законопроект № 2820 позитивно оцінили Міністерство охорони здоров’я України, Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), Світовий банк в Україні, SmokeFreePartnership, Європейська мережа з попередження куріння (ENSP), коаліція «За вільну від тютюнового диму Україну» та ініціатива «Реанімаційний пакет реформ» (РПР).
«Захист громадського здоров’я має пріоритет над будь-якими корпоративними інтересами. Ми закликаємо парламентарів прийняти законопроект №2820, який відповідає сучасним європейським вимогам захисту здоров’я людей від шкідливого впливу тютюну. Це допоможе нам створити умови, коли молодь не буде починати курити. Пора нам усім жити здоровим життям та попереджати захворювання, ніж потім їх лікувати», - наголосила доктор Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров’я України.

Нагадаємо, що 6-го жовтня 2016 року Комітет з питань європейської інтеграції підтримав законопроект №2820, а 7-го жовтня 2015 року профільний Комітет ВРУ з питань охорони здоров’я рекомендував цей документ до першого читання, проте законопроект досі не був винесений на голосування.

novadoba.com.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...