Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

«Нова мінімальна зарплата зажене у тінь навіть тих, хто сплачував податки» – голова ради підприємців Черкащини



Збільшення мінімальної заробітної плати на державному рівні стане ударом по фінансовій спроможності як підприємців, так і населення – вважає Ольга Ракова, голова ради підприємців Черкащини. Про це вона повідомила на своїй сторінці у «Фейсбук».

Повний текст допису Ольги Ракової:
«До мінімалки прив'язані не тільки зарплата, ЄСВ і єдиний податок, але і податок на нерухомість (як для населення, так і для комерції) адмінштрафи і субсидії для підприємців і безробітних.

Для 1-ої групи зараз у розрахунок береться 2 636, для другої 3 654. А з 1 січня 2017 року це буде відповідно 6 400 і 9 600. Де ви бачили зараз такий чистий дохід у підприємця?

По-друге, до яких пір Уряд і Президент будуть порушувати Закон? Чому не обговорюється і не приймається, як годиться, за півроку, до початку нового бюджетного періоду? (ст.27 Бюджетного Кодексу та ст.4 і ст.12 Податкового Кодексу.). А ось на місцевому рівні ми не можемо змусити депутатів прийняти понижуючі ставки податків і зборів. Наприклад, знизити єдиний податок з 10% до 5% для 1-ої групи і з 20% до 10% для другої групи, тому що всі терміни вже минули.

Замість того, щоб легалізувати тіньовий бізнес, і мати надходження в бюджет, зараз навпаки: навіть тих, хто платив, заженуть у тінь. Не можна цього допустити. А Гройсман, колишній мер, це все знає і дає такі пропозиції. Півроку обговорювали бюджет, так чому це питання не піднімалося і не було консультацій з громадськістю?»

novadoba.com.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...