Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Посадовця черкаської міськради підозрюють у розтраті 600 тисяч гривень



Прокуратура області повідомила про підозру начальнику управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

За офіційною інформацією міськради, вказану посаду обіймає Сергій Отрешко.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний посадовець, маючи на меті особисте збагачення, вступивши у злочинну змову з фізичною особою-підприємцем, зареєстрованою у Черкаській області, спільно вчинили розтрату бюджетних коштів у сумі 619 тис. грн. під час ремонту мережі зливової каналізації у м. Черкаси, внаслідок чого завдали державі збитки в особливо великих розмірах.

Так, начальник управління склав та підписав завдання на проектування ремонту каналізації за завищеними об’ємами робіт та до реалізації плану з розтрати бюджетних коштів залучив інших осіб. За його сприяння фізична особа-підприємець уклала з департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради договір щодо проведення відповідного ремонту й на підставі актів виконаних робіт, які вона особисто підписала та засвідчила печаткою, на її власні рахунки за фінансовими платежами було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 619 тис. грн. У подальшому ремонтні роботи, які підприємець зобов’язалася виконати за укладеними договорами, не виконано в обсязі, які зазначено в актах виконаних робіт.

Нагадаємо, 20 жовтня цього року прокуратурою області фізичній особі-підприємцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Придніпровським районним судом м. Черкаси 24.11.2016 підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді застави, який оскаржено прокуратурою до апеляційного суду Черкаської області.

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади, а також проводяться всі необхідні слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження всіх обставин кримінального провадження та скерування справи до суду в розумні строки.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...