Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Всесвітній день котів



Мало знайдеться в світі людей, байдужих до цих милих, грайливих, ласкавих і дуже розумних домашніх тварин. Йдеться, звичайно ж, про котиків. Любов до них виявилася настільки сильною, що для пухнастих улюбленців навіть окреме свято вигадали — Всесвітній день котів.

А відзначаємо ми його щороку 1 березня, в перший день весни. Нещодавно французькі дослідники підрахували, що на Землі живе близько півмільярда домашніх кицьок, більшість з яких знаходиться в США. Кішка, багато років живучи поряд з хазяїном, вважає себе рівною з ним, кажуть вчені.

Тож і спілкуватися з котиками ми повинні шанобливо, пояснюючи, що вони роблять неправильно, але ні в якому разі не карати за пустощі та провини. Якщо у Твоєму домі мешкає кіт, вважай, що Тобі пощастило.

Адже це симпатичне звірятко, близький родич тигра та леопарда, не лише оберігає домівку від гризунів, але й лікує деякі захворювання та продовжує життя своєму господарю. Є відомості, що одна кішка допомогла людству винайти йод, випадково перевернувши колби та змішавши різні речовини. В деяких країнах котам віддають шану навіть на державному рівні.

В Австрії, наприклад, кожній кішці, яка охороняла продуктові склади, виплачують пожиттєву пенсію у вигляді м’яса і молока. В Китаї цих пухнастиків охороняють на законодавчому рівні.

Тож побажаємо всім котикам мати власний дім, турботливих господарів та смачну, натуральну їжу!

Фотогалерея пухнастих улюбленців дивитись тут 



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...