Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Як захистити SIM-картки черкащан від шахраїв



– Сотні разів ми вже писали, показували, говорили про шахрайство – дзвінки батькам «мама, допоможи я в поліції», «продиктуйте пін-код/назвіть дівоче прізвище, інакше заблокують картки», «ви продаєте коляску? підійдіть до банкомату, я перекажу вам гроші з фірми», «ви виграли машину» або «в Instagram банк раздає гроші» – все це сотні разів облетіло нашу країну, - відзначають в региональному пресс-офісі «ПриватБанк» в Черкаській області.

На щастя, люди засвоїли цю інформацію і серйозно поставилися до застережень банкірів і правоохоронних органів. Але, як відомо, шахраї вигадують більш досконалі схеми шахрайства, ретельно вивчаючи послуги банків й використовуючи сучасні технології.

Тож банкіри попереджають черкащан.

Запам’ятайте! Це надважливо!

У разі виявлення факту блокування SIM-картки, якщо маєте підозри про виготовлення її дублікату, слід терміново заблокувати усі рахунки та картки за номером цілодобової підтримки 3700 або у найближчому відділенні ПриватБанку.

Ніколи не підтверджуйте та не встановлюйте переадресації дзвінків з фінансових телефонів, не даючи шансів шахраям отримувати SMS-повідомлення для доступу до банківських рахунків.
Даючи об’яву про продаж чи купівлю, НІКОЛИ не вказуйте номер телефону, який є фінансовим.

Наразі банкіри рекомендують усім своїм клієнтам користуватися номерами лише за «пріпейд-пакетами» мобільних операторів (контрактні номери).
Дана рекомендація - використовувати як фінансові лише «контрактні» номери – убезпечить клієнтів від зміни чи перевипуску SIM-карток.
При наявності «контрактного номеру» зміна/перевипуск SIM-карток проводиться за умови повної ідентифікації клієнта за паспортом у сервісному центрі відповідного оператора.

Отже, попереджений – значить озброєний. Будьте пильними, дбайте про безпеку своїх фінансів, зверніться до свого мобільного оператора.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...