Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Митниця практично перекрила в'їзд литовських автомобілів в Україну



Митниця практично перекрила в'їзд литовських автомобілів в Україну

Митниця практично перекрила в'їзд литовських автомобілів в Україну

Аби пригнати авто з Литви відтепер треба показати документ про працевлаштування.

З 17 травня українці, які хочуть потрапити на територію країни на автомобілі з литовськими номерами, повинні надати безліч документів: дозвіл на офіційне працевлаштування в Литві, реєстрацію на Біржі праці в Литві, договір з литовською компанією, яка дала доручення на користування автомобілем.

Раніше в Литві деякі фірми видавали українцям "фейкові" довіреності на авто. Нібито ті працюють на ці фірми і керують  авто, що їм належить.

Однак МЗС України, дізнавшись у Литві, яким чином там відбувається працевлаштування українців, передало цю інформацію прикордонникам.

"На митниці з'явився лист для громадян України, що вони повинні мати при собі дозвіл працювати в Литві, який коштує 120 євро в рік і плюс завірений на біржі праці в Литві контракт між людиною, яка ввозить машину, і фірмою, якої, звичайно ж, немає, а то доведеться платити податки державі", -  повідомив член правління Спілки автомобілістів України Петро Козак.

Раніше при перетині кордону був потрібний техпаспорт, підтвердження реєстрації, страховка і довіреність на управління транспортним засобом.

Відповідно до чинного закону, українці на своєму особистому авто без реєстрації можуть знаходитися на території країни всього 10 діб. Після цього автомобіль необхідно вивезти з території країни або зареєструвати. У той же час іноземні компанії мають право "кататися" цілий рік. Такою лазівкою скористалися мільйони недобросовісних автолюбителів. Вони купували в Литві машини, реєстрували їх на фірму, отримували довіреність і цілий рік нібито законно використовували авто в Україні.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...