Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Верховний суд визнав незаконною забудову прибережної смуги в одному з мікрорайонів Черкас



За апеляційною скаргою прокуратури Черкаської області Верховний суд України визнав незаконною забудову прибережної смуги в мікрорайоні "Митниця".

 Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Черкаській області.

 Прокуратурою встановлено, що забудовник отримав дозвіл на розробку проекту відведення в оренду земельної ділянки водного фонду загальною площею 3,2 га, на розі вулиць Козацька та Героїв Дніпра під розташування готельного комплексу. Але, у подальшому, всупереч положенням земельного законодавства, вирішив зобов’язати Черкаську міську раду віднести вказані землі до земель житлового та громадського фонду, звернувшись з відповідним позовом до суду.

 Соснівським районним судом м. Черкаси позов забудовника задоволено, що залишилося без належного реагування Черкаської міської ради в частині оскарження незаконного судового рішення й сприяло незаконній житловій забудові прибережної захисної смуги.

 Зважаючи на те, що вказаним судовим рішенням порушено державні інтереси у сфері земельних відносин, оскільки зобов’язання судом внести певні зміни до рішення міської ради за відсутності відповідного волевиявлення органу є порушенням його виключної компетенції.

 Однак, незважаючи на обгрунтованість апеляційної скарги прокурора, Київським апеляційним судом її безпідставно відхилено. Продовжуючи активно відстоювати правову позицію на захист державних інтересів, прокуратура звернулась з касаційною скаргою до Верховного Суду.

 Великою Палатою Верховного Суду 11 вересня 2018 року, за результатами розгляду касаційної скарги, судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій скасовано й постановлено нове рішення про відмову забудовнику в позові.

Черкаська міська рада на виконання рішення суду першої інстанції, що оскаржувалось прокуратурою, змінила основне цільове призначення земель водного фонду на землі житлової та громадської забудови.

 



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...