Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Черкасцям показали, якою має бути реклама та вивіски на міських будівлях



Якою має бути зовнішня реклама та вивіски на міських будівлях, обговорили в управлінні інспектування. Тут презентували збірник «Дизайн-код фасадів міста Черкаси», який черкаська влада розробила разом із громадськими організаціями «Промолодь» та «CEUREN».

У ньому виклали рекомендації з оформлення фасадів, а ще – продемонстрували вдалі та неестетичні приклади. Такий довідник вручили сьогодні інспекторам, аби останні доводили цю інформацію бізнесу.

Про це інформують в прес-службі Черкаської міської ради.

Черкасцям показали, якою має бути реклама та вивіски на міських будівлях.

Цей крок, на думку розробників збірки, сприятиме появі нових креативних і стриманих вивісок. А в перспективі допоможе впорядкувати громадський простір.

– Спеціалісти управління інспектування спілкуються з власниками бізнесу, першими зіштовхуються з порушеннями, дізнаються про те, яким чином оформлені дозвільні документами, – говорить начальник відділу реклами та дизайну міського середовища Андрій Поліщук. – Тож ми вирішили надати їм такі збірники, аби інспектори могли проводити роз’яснювальну роботу підприємцям. Зокрема, знайомили їх із вимогами до розміщення вивісок і фасадної реклами, демонстрували їм вдалі приклади.

Покажуть, що вивіски можуть підкреслювати позитивні характеристики будівель, пасувати їм, композиційно вписуватися в архітектуру. Саме завдяки таким діям із часом ми зможемо побачити наші міські фасади більш упорядкованими.

Андрій Поліщук нагадав, що будь-яка реклама в місті розміщується на підставі дозволів виконавчого комітету, а вивіски – з погодження головного архітектора. На цьому етапі, зауважує, відділ реклами та дизайну міського середовища надає відповідні консультації.

Водночас, організація «Промолодь» готова безкоштовно розробляти макет вивісок та реклами, які розміщуватимуться на фасадах. Для бізнесу в них тільки одна умова – аби підприємці в результаті мали намір втілювати ці пропозиції в життя.

– Ми всі мешкаємо в одному місті й прагнемо жити в комфортному й затишному середовищі, – зазначає Андрій Сергійович. – А це залежить від кожного з нас, від нашої свідомості та активних дій. Зараз ми продовжуємо роботу над більш розширеною версією збірника, яка буде орієнтована вже на виробників реклами. 

Зі змістом збірника можна ознайомитися за адресою: http://chmr.gov.ua/_upload/Zbirnyk_dyzayn_kod_fasadiv_mista_cherkasy.pdf



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...