Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Дуб Максима Залізняка на Черкащині оздоровлюють



Оздоровчі заходи провели біля дуба Максима Залізняка, що у Холодному Яру на хуторі Буда. Там у ґрунт висипали 150 кілограмів крейди. Це необхідно аби понизити кислотність ґрунту, яка негативно впливає на стан дерева, йдеться у сюжеті "UA: Черкаси". 

Про це розповів завідувач філією «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Богдан Легоняк. З його слів, вапнують ґрунт біля підніжжя дуба щорічно.

З ним пов'язано багато легенд і переказів, і йому майже тисяча років. Для того, аби дуб Максима Залізняка не всихав, тут щороку йому проводять оздоровчі заходи.

Богдан Легоняк вапнує ґрунт біля дуба Максима Залізняка.

- Недавно ми зробили аналіз ґрунту навколо дерева. І він показав, що досить серйозно перевищена кислотність ґрунту на цьому місці. І для того, щоб її хоч трохи понизити, треба внести або вапно, або крейду, - розповідає чоловік.

Дуба доглядають працівники заповідника самостійно, власним коштом, каже Богдан Легоняк. Цього разу внесли 150 кілограмів крейди. Після того, як речовина розчиниться у грунті, зроблять його повторний аналіз.

- Це й оброблення дерева проти шкідників тричі а то й чотири рази на рік і підживлення, обрізання сухих гілок. Якщо не побачимо, що кислотність знизилася, то  ми тоді зробимо один раз на рік, щоб довести її хоча б до нормального стану, - каже чоловік.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...