Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Прихована небезпека: вчені пояснили, чому шкідливі чайні пакетики



Вчені стверджують, що одноразові чайні пакетики загрожують людині серйозним пластиковим забрудненням.

Про це повідомляє online.ua, посилаючись на Environmental Science & Technology.

 Колектив фахівців з канадського Університету МакГілла перевірили поведінку пакетиків під час заварювання в окропі. Наразі відомо, що сучасні виробники не використовують папір, замінивши її синтетичними елементами — пластиком чи  поліетилентерефталатом.

 Група вчених залучила для дослідження чотири різновиди пакетованого чаю, які купили у звичайних магазинах Монреалю. Вони видалили безпосередньо чайну суміш, а пакетики залишили на 5 хвилин у воді з температурою близько 95 градусів Цельсія.

 Цю рідину проаналізували за допомогою мікроскопу. Висновки були невтішними — близько 11,6 мільярда частинок мікропластику (понад 100 нм) та 3,1 мільярда частинок нанопластику (менш ніж 100 нм) були виявлені у чашці. Цей показник забруднення у кілька тисяч перевищує дані стосовно забруднення інших продуктів.

 Далі спеціалісти вирішили перевірити, як само така концентрація пластику може впливати на живу істоту. Вони обрали для експериментів великі дафнії - планктонні ракоподібні.

 Ці створіння зуміли вижити в умовах високої концентрації пластику, але були помітні певні аномалії у процесі формування тіла та поведінці.

Але у Вас є завжди можливість зробити правильній вибір та смакувати натуральний  та корисний екологічно чистий чай з диких трав HerbalCraft. 

Дізнатись детальніше про натуральний чай HerbalCraft з диких трав рідних просторів  можна за цим посиланням



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...