Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Міськрада зі скандалом скасувала всі рішення про вивезення великогабаритного сміття



Черкаська міська рада на пропозицію депутата Олександра Радуцького скасувала рішення виконачого комітету про результати конкурсу на вивезення великогабаритного сміття, а також на встановлення тарифу на цю послугу.

Обговорення цього питання супроводжувалося численними скандалами. Керівник «Нової якості» Андрій Бортник, який виграв конкурс, наполягав на тому, щоб висловити свою позицію. Але депутати проголосували проти, коли ж він спробував виступити сам, депутат Руслан Зоря зняв мікрофон з трибуни, - пише procherk.info

Дискусія точилася між міським головою Анатолієм Бондаренком з одного боку і депутатом Олександром Радуцьким з другого. Радуцький запропонував скасувати результати конкурсу – оголосити новий, в якому вивезення сміття в місті розділити на велику кількість виконавців.

А поки конкурс готуватиметься, сміття могло б вивозити комунальне підприємство ЧЕЛУАШ. Натомість керівник ЧЕЛУАШУ Олексій Мельник заявив, що підприємство не має таких можливостей.

А міський голова звинуватив Олександра Радуцького в популізмі та підготовці до виборів. Мер та представники юридичного департаменту наголосили, що рішення виконкому про результати конкурсу і встановлення тарифу вже є виконаними і як таке відповідно до закону скасоване бути не може.

Анатолій Бондаренко також висловив здивування позицією КП «Черкаська служба чистоти», яке брало участь в підготовці конкурсу, але участі в самому конкурсі не взяло.

У відповідь директор Черкаської служби чистоти, депутат міськради Олександр Савенко заявив, що підприємство не має технічних можливостей вивозити великогабаритне сміття. Між ним та Бондаренком розпочалася суперечка, під час якої міський голова запропонував йому звільнитися, але той відмовився.

Відтак до сесійної зали зайшли працівники «Нової якості», які, ставши перед трибуною, стали вимагати надати слово їх керівнику Андрію Бортнику. Депутати слова не надали. Але Бортник все одно вийшов на трибуну і під крики «Ганьба!» почав виступати.

Він сказав, що його підприємство зробило місто чистішим, що досить високий тариф на вивезення негабаритного сміття пов’язаний з  тим, що його, на відміну від звичайного сміття, не можна пресувати. А також запропонував довірити йому, Бортнику, також вивозити звичайне сміття з бачків.

За його словами, у цьому разі він міг би вивозити і побутове, і великогабаритне сміття за сумарною ціною, яку відповідала б тій, що її Черкаська служба чистоти бере за вивезення лише побутового сміття.

 У результаті тривалих дискусій депутати, незважаючи на попередження юристів про неможливість виконання рішення щодо скасування конкурсу, все таки скасували його, а також чинні тарифи на вивезення великогабаритного сміття.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...