Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: СПОРТ :: НОВОСТИ

Першість міста з скелелазіння відбулася в Черкасах



Першість міста з скелелазіння відбулася в Черкасах. Найкращого боулдерінгіста визначали на змаганнях, присвячених четвертій річниці створення Черкаської обласної федерації альпінізму і скелелазіння. У чемпіонаті взяли участь як професійні альпіністи, так новачки.

«Боулдерінг – це різновид спортивного скелелазіння. Полягає в проходженні серії коротких, але дуже складних трас. На відміну від інших видів скелелазання здійснюється без використання мотузок, карабінів і інших страхувальних пристосувань. Щоб зменшити ризик отримання травми від падіння, ми не піднімаємося вище, ніж 3 метри над землею. Для страховки використовуються спеціальні мати», – розповів голова Черкаської обласної федерації альпінізму і скелелазіння.

Як зазначили організатори, чемпіонат дозволяє випробувати практичні навички взимку.



Найсильніших визначали у трьох категоріях. Серед новачків перемогу здобув Юрій Сторчеус. Поміж хлопців старших за 14 років найсильнішим став Рустам Цюра, а серед дівчат – Олена Редько. Олена, до речі, набрала найбільшу кількість балів.

Переможці отримали медалі та грамоти від мерії міста, а також подарункові сертифікати на суму 200 гривень на покупки у спеціалізованому магазині спорядження.

Найближчим часом альпіністи планують провести тренувальний збір в Криму. А в липні черкаські спортсмени підкорять одну із безіменних вершин гір Тянь-Шаню в Киргизії і найменують її піком Черкас.


  прес-служба Черкаського міськвиконкому



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...